Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

Compromís vol que les ajudes al comerç de Sant Joan arriben a tothom

Sergio Agueitos, portaveu del grup municipal Compromís Sant Joan

Compromís Sant Joan d’Alacant

El grup Compromís de Sant Joan va rebre per part de la Regidoria de Comerç l’esborrany de les bases per a la creació de bons de consum i ajudes per al xicotet comerç de Sant Joan afectat per la pandèmia de la COVID-19. Tot i estar acordades estes ajudes per totes les formacions polítiques municipals des de principis de maig, és quasi dos mesos després quan es rep un esborrany per iniciar el procés.
Compromís ha detectat requisits molt restrictius a les bases. Per això, espera que l’equip de govern accepte les seues aportacions, entre les quals està la reducció al 40% de les pèrdues necessàries per accedir als bons de consum. La regidoria marcava en un 75% el mínim de pèrdues que s’han de demostrar per part de les empreses i autònoms, la qual cosa “limita molt l’accés a eixos bons a moltes empreses, i com hi ha altres ajudes autonòmiques i estatals que marquen eixe 75% com a límit, les ajudes de Sant Joan arribaran a més persones amb un percentatge inferior”, ha declarat Sergio Agueitos, portaveu del grup municipal Compromís Sant Joan.
Des de la formació aposten també per permetre accedir als bons i a les ajudes a tots el sectors econòmics, ja que a l’esborrany de la regidoria s’exclouen una sèrie de sectors com alimentació, premsa i papereria o productes higiènics entre altres, que podrien haver sofrit també una reducció en el seu negoci per la crisi del COVID-19 i que si demostren eixes pèrdues en la facturació haurien d’accedir a les ajudes municipals. “Amb la proposta de la regidoria es podria donar que un xicotet forn de pa que ha vist els seus ingressos reduïts en un 90% s’excloga mentre es rega amb diners públics els salons de joc de Sant Joan”, una realitat que entenen perjudicial per a la societat i també per al xicotet comerç, que ha vist la seua facturació molt danyada degut que les grans superfícies han comptat ja amb plataformes digitals i una posició de força. “No s’hauria de ficar a tot un sector en el mateix sac. La realitat és que cada negoci ha experimentat dificultats diferents i no ha tingut les mateixes oportunitats. Per tant, demanem empatia i sobretot que les ajudes s’aproven amb un ànim d’impuls real i efectiu de l’economia, que arriben al major nombre possible de persones treballadores” ha remarcat Agueitos.
Compromís també ha proposat ajudes per a l’adaptació sanitària dels establiments, com la instal·lació de mampares de metacrilat, d’expendedors de gel hidroalcohòlic, així com les mascaretes o EPIs per a treballadors i usuaris. 
“Insistim en la urgència d’estes ajudes i la necessitat de superar els episodis de setmanes anteriors en què els regidors de Comerç (PSOE) i Hisenda (Ciudadanos) es llançaven les culpes mútuament. Les comerciants i la ciutadania no poden esperar més”, ha conclós Agueitos.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *