Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Mutxamel

Compromís reclama més recursos per al centre de salut de Mutxamel, així com posar en valor l’atenció primària i la salut pública

El grup municipal Compromís, ha registrat en l’Ajuntament, una moció amb què insta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a dotar de recursos necessaris el Centre de Salut de Mutxamel per a la millora del diagnòstic i el tractament, per evitar desplaçaments innecessaris.

Grup Municipal Compromís, Mutxamel

Segons explica el portaveu del grup municipal Lluís Pastor: “En la voràgine de la pandèmia del coronavirus, el pes mediàtic ha recaigut en l’atenció hospitalària on s’ha estat realitzant un gran treball, sobretot en els serveis d’urgències i les UCIs amb els pacients més greus.

Tot i això, no és menys cert que els metges i metgesses, i altres professionals de l’Atenció Primària dels nostres pobles, així com el personal de salut pública, ha estat realitzant una ingent tasca de contenció de la pandèmia, que ens falten adjectius per poder reconéixer”.

“Així mateix, des de Compromís sol·licitem el reforçament de l’Atenció Primària i la Salut Pública amb la necessària dotació de personal, recursos econòmics, materials i organitzatius. Aquests equips coneixen a la població que atenen, els seus riscos, els seus problemes de salut i sociosanitaris. Aquesta situació d’avantatge ha permés desplegar un model diferent i més eficient de triatge i atenció als malalts de COVID-19, que ara s’ha de reforçar amb els recursos necessaris”.

De la mateixa manera, amb esta moció s’insta al Consell a realitzar campanyes informatives que posen en valor la importància de la sanitat pública, i al Govern Espanyol a la creació d’una entitat estatal de salut pública, amb suficient independència política i crèdit sobre eficàcia tecnicocientífica, que el seu desenvolupament està recollit en la Llei General de Salut de fa una dècada, però encara no s’ha desenvolupat. Aquesta moció presentada per Compromís per Mutxamel el 9 de juliol, s’ha convertit en una declaració institucional recolzada per tots els grups de la corporació municipal, És precisament la Salut Pública, la que evita i ens prepara per a fer front a situacions com la que estem vivint. si alguna lliçó hem d’extraure d’esta pandèmia és la importància de la prevenció i la promoció de la Salut.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *