Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello LOCAL

Emotiu i restringit homenatge a la secretària del col•legi Rafael Altamira en la seva jubilació

Una representació del professorat i personal laboral del ceip Rafael Altamira del Campello, junt a familiars directes, han tributat un emotiu i restringit homenatge a la secretària, Mari Àngels Lucas i Pérez, amb motiu de la seva jubilació, després d’una dècada exercint el càrrec i vint i set anys lectius al centre.

A l’acte, celebrat divendres 28, al pati d’un cèntric restaurant local, només van assistir una vintena de persones, sota estrictes mesures de protocol per complir amb la normativa vigent per la pandèmia de covid-19.

Mari Àngels es va incorporar el 1993 a l’»Altamira», un macro centre amb capacitat per a 600 estudiants, projectat el 1973 com a escola comarcal (Bussot, Aigües i el Campello), que també acollia alumnes provinents de països estrangers i amenaçava convertir-se en un col·legi marginal . El 2010 accedeix a la secretaria, conformant un prestigiós triumvirat amb l’actual directora, Inmaculada Aracil, en aquells dies cap d’estudis, i Nandi Suárez, qui va ocupar la direcció fins a la seva retirada a finals de l’any passat.

A partir d’aquelles dates es van dedicar en cos i ànima, a més de la docència, a lluitar per millorar tant l’habitabilitat i aspecte extern com el prestigi educatiu i social, fins a aconseguir la seva recuperació i convertir-lo en un col·legi d’avantguarda, com demostren els premis i reconeixements rebuts des de la Generalitat i el Ministeri d’Educació i Cultura de l’Estat Espanyol. Idèntica àrdua tasca es va emprendre amb el servei de menjador, amb capacitat per a 350 comensals, de què era responsable la mestra complimentada.

La professora Lucas i Pérez, també s’ha significat en la normalització de la nostra llengua i cultura vernacles, no només a nivell intern, sinó en les comunicacions oficials amb organismes municipals i autonòmics, així com de liderar la participació del Rafael Altamira en les Trobades d’escola en valencià.

L’exdirectora Nandi Suárez li va fer lliurament d’un quadre de pintor alacantí Salsosso, ressaltant les virtuts intel·lectuals, professionals i humanes de Mari Àngels, destacant la seva solidaritat, vitalitat i capacitat de treball enfocats cap a aquesta comunitat escolar que deixa en contra del seu desig.

La homenatjada, per la seva banda, sorpresa per l’esdeveniment, va agrair les mostres d’estima i va instar l’actual equip rector a continuar la tasca, dura i ingrata, però agraïda, que ha significat la dignificació i modernització del col·legi més gran del municipi.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *