Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

CULTURA LOCAL Sant Joan d'Alacant

Maria Aracil será la premiada en el XXVII edició del Premi 9 d’octubre

El col·lectiu de Compromís per Sant Joan atorga enguany el Premi 9 d’Octubre 2021 a l’Artista i Ceramista Maria Aracil, pel paper indispensable que exerceix en la cultura, l’artesania local i el patrimoni del nostre poble. 

Maria treballa com a artesana des del seu taller a Sant Joan, és ací on dóna forma i color a les seues recognoscibles peces de ceràmica. A més de desenvolupar la seua obra, també es dedica a l’ensenyament i divulgació de les Arts Plàstiques mitjançant el programa cultural del poble, on setmanalment comparteix amb els alumnes els seus coneixements de la tècnica. 

El Premi 9 d’Octubre és un acte que se celebra des de fa 27 anys amb l’objectiu de commemorar els valors que considerem imprescindibles per a constituir la identitat, els vincles i les inclinacions d’un País. Amb aquest guardó reconeixem la tasca cívica o professional de persones que han treballat per la conservació i difusió de la cultura del poble valencià i, sobretot, per la seua vertebració social en qualsevol àmbit de la nostra societat.

Maria Aracil ha sigut sempre l’encarregada de crear l’estatueta que es fa lliurament cada any al guardonat, donant el seu senyal d’identitat al premi, d’estil recognoscible. Per a nosaltres és un plaer que enguany siga ella qui reba el trofeu i que forme part de l’honorada llista de premiats on ja es troben Manuel Tejero, La Muixeranga d’Alacant, Màrius Bevià, Daniel Climent, Josep Ponsoda, Isidre Buades, l’Associació Cultural Lloixa, Ràdio-Club Sant Joan-Mutxamel, la SM «La Paz», l’associació Ames de Casa, Isabel Abril o el Club de Pilota Benimagrell, entre molts altres, als quals tenim tanta estima i afecte. 

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *