Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

DEPORTES El Campello LOCAL

El pilotari «Martines» es proclama campió de la Copa Generalitat als 52 anys

El pilotari campeller Josep A. Martínez i Asensi, ‘Martines’, ha engrandit la seva llegenda al proclamar-se campió absolut de la Copa Generalitat Valenciana, al 52 anys, comandant l’equip de ‘llargues’ de Sella, que es va imposar per 10 jocs a 5 al de Montserrat (València), en la final disputada dissabte, dia 12, a Relleu, amb les càmares de la televisió autonòmica ‘À punt’ com a testimoni d’aquesta nova fita del jugador, no professional, amb millor palmarès en la història del nostre esport nacional.

‘Martines’, que rebia dijous l’alta per covid19, després d’uns inicis dubitatius, amb la seva treta potent i acampanada, va desarborar els restos del conjunt valencià, impotents per contrarestar el bon fer de la, per als entesos, millor ‘banca’ de la història, títol que compartiria amb el no menys mític ‘Tonico’ de Murla.

Tot i avançar-se els de Montserrat en el marcador 2-4, després de l’empat a cinc jocs, el recital del baluard campeller va empènyer als de Sella a una victòria més senzilla que la vaticinada per la ‘càtedra’ del carrer Major de Relleu, replet d’aficionats vinguts d’arreu de la Comunitat Valenciana, entre els que s’hi trobaven directius, jugadors i ‘fans’ del nostre poble.

Des que en 1992 participés en les Olimpíades de Barcelona conformant la selecció valenciana de pilota -com a esport convidat –, els èxits professionals l’han acompanyat al llarg de les darreres tres dècades. Fites que li han valgut reconeixements institucionals, tant locals com provincials i autonòmics, que culminen amb la denominació de «Josep A . Martínez «, al trinquet municipal del Campello. Com a «banca» titular de la selecció nacional de pilota a mà, ha aconseguit els campionats d’Europa a les edicions 1999, 2001, 2003, 2007 i 2018; i ha estat campió de Món en 1998, 2000, 2002, 2004 i 2017, a més d’haver assolit 10 títols de la Lliga a llargues, També ha tingut l’honor de penjar a les seves vitrines la I Champions Lligue d’Europe, de «Jeu de paume «, el 2011, ​​capitanejant l’equip campeller.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *