Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Mutxamel

Compromís per Mutxamel: «Ja es primavera»

Igual que uns grans magatzems repetint pesadament any rere any quan és primavera, o com l’assassí que sempre torna al lloc del crim, el candidat a l’alcaldia del partit popular torna una vegada més al seu tema favorit.

Aquesta vegada ens fa un extens recordatori dels capítols que la implantació del pla EDIFICANT ha suposat al nostre poble com si foren les successives temporades d’una sèrie. Caldria recordar-li ací la preqüela d’aquest pla creada pel seu partit, que no va ser una altra que CIEGSA i el forat de diners públics que va deixar. Se li nota clarament que aquest pla no ha sigut mai del seu grat, estant en sintonia amb les directrius del seu partit, (prietas las filas, impasible el ademán) que des del primer moment es va posar de perfil en lloc de donar suport a un pla que pretén agilitar l’execució d’infraestructures educatives a través de la cooperació entre la conselleria i els ajuntaments.

És clar que els inicis sempre són difícils, i més quan davant sempre tens un no per resposta sense pensar en el millor per als teus veïns. Després d’una detallada relació de dates i actuacions el mateix candidat reconeix que havent presentat finalment el 27 d’octubre de 2020 el projecte final, el 28 de desembre de 2020, tan sols dos mesos després, es va rebre la conformitat de les factures, i per consegüent l’autorització per a començar el projecte. El pla EDIFICANT es va aprovar pel Consell el 20 d’octubre de 2017. Es lamenta de la duració del procediment, i encara podent estar d’acord, estaria bé que elevara un “mea culpa” pels tràmits que depenen de l’ajuntament, del desgovern del qual forma part, i que com per tots aquells que han necessitat gestionar alguna llicència és de sobres conegut, diguem que no són del tot ràpids a l’hora de tramitar-les.

Titlla el candidat de mala praxi el fet que el pla EDIFICANT busque una major col·laboració per part dels ajuntaments en la consecució de les instal·lacions educatives dels seus municipis, sobre la base de que són aquests ajuntaments els que desenvolupen amb els seus mitjans tècnics i humans aquests projectes, queixant-se de l’augment de treball que aquesta col·laboració suposa. Sembla que treballar per i per al seu poble, li suposa molts maldecaps. Es lamenta el candidat dels retards en els projectes a causa de l’augment de costos, fent veure que és culpa de conselleria. Caldrà recordar-li la màxima del seu correligionari: “És el mercat amic”.

La veritat és que està acostumat a queixar-se, de pel que sembla, el poc cas que fan a les seues peticions, i que quan li fan cas, es queixa del treball que això suposa. Almenys reconeix que és la Generalitat la que paga la construcció o reforma d’aquestes infraestructures encara que, segons ell, siga amb retard.

La infal·libilitat només pertany a uns pocs. És difícil donar el millor d’un mateix quan no es creu en un projecte, i aquest candidat ha demostrat amb escreix la seua poca fe en el pla EDIFICANT. Demana la unitat d’acció de tots els agents implicats en qualsevol àmbit de l’educació. Seria d’agrair que pel bé de Mutxamel i a fi d’aconseguir aquesta unitat, començara a rebaixar el nivell de confrontació del qual sempre fa gala. Obres són amors i no bones raons.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *