Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello FIESTAS

Els més menuts prenen la paraula el 9 d’Octubre a El Campello

Els xiquets i xiquetes del CEIP Pla de Barraques seran els encarregats de representar l’entrada de Jaume I a València

Un any més, l’Associació Fireta de Sant Jaume-Comissió Cívica del 9 d’Octubre organitza la representació de l’entrada de Jaume I a València el 1238 en el marc dels actes commemoratius de la Diada del País Valencià a El Campello. Enguany, els encarregats de donar vida a aquest diàleg teatral seran els alumnes de cinquè curs d’Educació Primària del CEIP Pla de Barraques.
Des de fa 17 anys, l’Associació Fireta de Sant Jaume-Comissió Cívica del 9 d’Octubre organitza un concurs rotatiu entre l’alumnat dels diferents col·legis públics de El Campello per triar als xiquets i xiquetes que recrearan l’entrada de Jaume I a València en la popularment coneguda com a “Ambaixada del Jaumet”.
Enguany, els protagonistes seran: Andreu Alberola Lorenzo, en el paper de Jaume I; Martina González Torrecilla, com a rei Zayyan; i Andrea Cardenal Sirvent, en el paper d’Alí Batà. Els acompanyaran també Maria, Nayade, Victòria, Teresa, Àfrica, Joana, Hugo, Júlia i Daniela, com a narradors; i Ivana, Lola, Mia
i Marina, com a encarregades d’anunciar la Mocadorà de Sant Dionís.

Així, els més menuts seran els protagonistes d’aquesta jornada de festa i celebració a El Campello, que arrancarà a les 10:00h amb l’Entrada Infantil de Moros i Cristians des del Carrer Dr. Fleming fins al Castell Fester, on tindran lloc l’Ambaixada del Jaumet i la Mocadorà de Sant Dionís, que commemora la tradicional festa dels Enamorats Valencians en què les parelles s’intercanviaven dolços embolicats en mocadors. A continuació, menuts i grans podran participar a la Processó Cívica del 9 d’Octubre que recorrerà els carrers de El Campello fins a la Plaça de l’Església per donar pas, finalment, a la Dansà Popular organitzada pel Grup de Danses Salpassa.
Aquesta jornada pretén apropar una part imprescindible de la nostra història a visitants i veïns de El Campello, en especial als més menuts, fent-los partícips de les tradicions i cultura del nostre poble. Per això, l’Ambaixada del Jaumet es representarà també el divendres 6 d’octubre davant de l’alumnat de tots els col·legis públics del municipi, en un acte organitzat en el marc de la campanya del Correllengua 2023. Perquè, com diu la nostra Ambaixada, “fer tradició vol dir fer cultura i fer cultura és fer història d’un poble”.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *