Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

Compromís proposa la construcció d’una residència pública municipal per a la gent gran, com a un dels eixos estratègics del municipi

Actualment la població major de 65 anys representa el 18,6%, percentatge que va en augment per als pròxims anys

Velia Planelles en el seu despatx

Els diferents programes dirigits a estimular i potenciar una vida saludable entre la gent major tenen un gran èxit, es per això que Velia Planelles ha declarat: “Cal que potenciem tots els programes per a la gent gran, ja que augmenta la qualitat de vida i millora la salut; augmentant l’exercici físic i mental, la sociabilitat i la afectivitat dels nostres majors.  Aquest és un sector importantíssim que hem de cuidar pel bé de tot el poble de Sant Joan”.

Així mateix,  Compromís ha proposat, en el Plenari del dia 28 de juny, la construcció d’una residència pública municipal, coparticipada per la Generalitat, que done cobertura a les necessitats reals de la població quan arriba aquest moment vital de dependència, per a ser atesos en el nostre municipi i no desconnectar-nos dels nostres llaços socials i familiars tan necessaris per a la nostra salut física i emocional. En paraules de Velia Planelles: “Les residències de gent gran que hi ha actualment al municipi, són privades, on el criteri de ser veí del poble no és prioritari per tal d’accedir-hi. Aquesta situació està provocant un èxode de gent gran que ha d’anar a parar a residències fora del municipi, i fins i tot fora del País Valencià. Hem de donar una resposta valenta i ràpida per tal d’anar millorant les condicions de la nostra gent”.

Compromís ha denunciat que l’actual ajuntament del PP, ha deixat perdre la via de recursos que suposava adherir-se al PLA CONVIVINT de la Generalitat per a les persones majors, al no adherir-se, per deixadesa i oblit. Resulta imperdonable i és una irresponsabilitat donada la demanda i la necessitat que tenim de programes i infraestructures públiques per a la gent major, que l’ajuntament deixe passar una oportunitat com la del PLA CONVIVINT. En paraules de Velia Planelles: “Esperem i desitgem que l’actual govern municipal accepte la nostra proposta, una proposta que implica un compromís amb el nostre poble i amb la nostra gent, una proposata que implica un esforç econòmic, organitzatiu i de treball considerable, i en el que no ens podem permetre més oblits ni més desorganització. Per Sant Joan i per la nostra gent gran”.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *