Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

San Vicente del Raspeig

El 9 d’Octubre: autogovern i dignitat

Ramon Leyda, Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Sant Vicent.

“Ameu i protegiu totes les persones i el poble, feu regnar la justícia i vetleu perquè els grans no oprimisquen els menuts”. En este fragment es recullen les paraules que el Rei En Jaume I va adreçar al poble valencià quan l’any 1238 fundà el Regne de València en el marc de la Corona d’Aragó. Es creava aleshores una nova realitat col·lectiva que arriba fins als nostres dies amb l’orgull de sentir-nos partíceps d’una identitat plural i acollidora.

He volgut recordar les primeres línies perquè m’agradaria ressaltar en un dia tan especial com la nostra Diada allò que és més important: la vida i la dignitat de les persones.

El 9 d’Octubre, el Dia Nacional dels i les valencianes, reivindiquem una manera de fer les coses, un model de govern que durant els últims anys ha millorat les condicions de vida de milers i milers de persones. Volem mostrar al món la nostra capacitat de regir-nos per unes normes i unes lleis pròpies, pioneres i capdavanteres, que atorguen benestar i progrés en totes i cada una de les matèries que afecta directament al conjunt de la societat valenciana. Parlem de Xarxa Llibres, de les ajudes de menjador escolar, de la llei Valenciana del Joc, de les ajudes per a la nostra reindustralització de les polítiques incentivadores de creació progressiva d’ocupació entre un llarg etcètera.

En definitiva, el 9 d’Octubre, posem en valor el País Valencià, la casa de tots i totes: una estructura forta i ferma en què cada un de nosaltres siguem les figures principals d’una novel·la que escrivim cada dia amb respecte i estima.

I sobretot en un moment com el que vivim, enmig una pandèmia mundial provocada pel Coronavirus. Una catàstrofe social i sanitària que ha trobar respostes a les nostres institucions i, sobretot, d’aquelles que tenim més prop com ara la Generalitat Valenciana. Una ferramenta útil que, en el marc de les seues competències, millora la qualitat de vida de la ciutadania. Un bon exemple d’açò, és l’anunci per part de l’administració valenciana de 100 milions d’inversió social, concretament, 41 milions més en Dependència, 47 milions més en Renda Valenciana i 11 milions més per a garantir llocs de treball i atenció digna a persones usuàries de residències.

Commemorar el 9 d’Octubre ha de  servir per a reflexionar sobre el present i el futur, sobre l’autogovern que volem i sobre les complicitats que cal saber teixir en tots els sectors socials i econòmics del nostre país. Perquè volem seguir sent valencians i valencianes, posar a les persones primer i no renunciar absolutament a res.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *