Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

Publicidad Cabecera

DEPORTES LOCAL Sant Joan d'Alacant

El Grup Muntanyenc de Sant Joan realiza la Marxa el calar del mundo

El passat diumenge el grup de muntanyenc van fer la ruta del Calar del Mundo.

Per realizar-la van eixir en autobús a les 6,15 h de Sant Joan i després d’arreplegar als amics i amigues de Sant Vicent, iniciàrem el viatge a la zona de Riopar (província d’Albacete).

Publicidad

Van arribar a les 9,30 h i van començar la marxa en Mesones. Al principi anàren per un camí ample rodejat de vegetació autòctona amb diferents classes de pins, van continuar pel barranc de La Celada fins arribar a la zona més alta, a 1539 m on van poder observar i abraçar el teix, altre arbre propi de la zona, allí està i destaca per la seua magestuositat i la seua solitud.

Continuàren fent la travessia del Calar del riu Mundo, atravessant diferents dolines (forats formats per l’esfondrament del sostre d’una cavitat subterrània). En aquesta part predomina la vegetació de matolls espinosos, el timó i altres genistes.

A les 14,30 h dinàren en una praderia saborejant els nostres entrepans i beent el vi de la bota elaborat pel nostre company Jesús.

Després baixarem per una senda on predominen els roures quejigos, les alzines i alguns aurons, fins arribar a la “Charca de las truchas”. A mesura que baixàven, veien gorgs. En un d’ells es banyaren alguns companys.

Seguírem el recorregut per la ribera del riu fins la picifactoria, acabant la marxa en l’antiga venta Adón. Després d’haver realitzat aquesta ruta de vint quilòmetres ens van asseure en la terrassa de la venta per descansar, beure un refresc i parlar d’aquest dia tan saludable que havíen passat per les terres de la Manxa.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *