Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello LOCAL

“La situació actual del poble ara mateix és d’una total deixadesa, de paralització i falta d’iniciativa per part de l’Ajuntament”

Entrevista a Guillem Forcadell

A grandes rasgos podría decirnos ¿quién es Guillem Forcadell?

Sóc un campeller de 29 anys, m’he format al Pla Barraques, a l’Enric Valor i a les universitats d’Alacant, on primer vaig començar estudiant Biologia i, a la Miguel Hernández d’Elx on vaig completar els meus estudis en Ciències Ambientals. Actualment, treballe per a una empresa local de disseny gràfic i retolació mentre prepare oposicions per a técnic ambiental.

¿Por qué decidió asumir el reto de formar parte de la candidatura de Compromís Pel Campello?

Com no fer-ho? Vull aportar tot el que estiga en la meua mà per a dur a terme un projecte ambiciós, que tinga com a objectiu el benestar social i l’adaptació al repte mediambiental que ens ha tocat viure. Tinc la confiança que aquest projecte serà un avanç per als habitants que viuen ara al Campello i per a les noves generacions, i Compromís és l’únic partit que ofereix les garanties per a aconseguir-ho. És innegable el potencial humà, la experiència i el gran equip que conformen les meues companyes i companys. Per a mi, és tot un orgull poder formar part d’aquest col·lectiu.

¿Cómo ve la situación actual del municipio de El Campello? ¿Cual cree que son sus principales necesidades?

Desde el meu punt de vista, la situació actual del poble ara mateix és d’una total deixadesa, de paralització i falta d’iniciativa per part de l’Ajuntament. No es veu cap aspiració ni il·lusió per a aconseguir un municipi prósper per als campellers. No podem permetre que el poble haja de fer front a les pròximes dècades amb les mans i les cames lligades.

Ara per ara, sembla que val més la foto i la publicació diària d’autobombo a les xarxes socials del ajuntament per a fingir que es fan coses de profit, quan, en realitat, tot està per fer. Qualsevol persona pot vore que, en la legislatura que ara s’acaba, el poble ha estat en Stand by; que no hi ha hagut cap avanç real en cap matèria de valor: en un nou pla d’ordenació urbana, elaboració dels pressupostos, en millorar els centres de salut, en solucionar els enreos del pàrquing dels Furs, la piscina o l’abocador de les Canyades, el desaprofitament de l’aigua depurada…

Podría adelantarnos alguna medida prioritaria que Compromís pel Campello adoptaría para mejorar el municipio.

Clar, dins del meu àmbit de coneixements, puc adelantar-vos que plantejarem les pautes i les accions per a aconseguir un municipi més sostenible. Per a això, tractarem d’impulsar un model de poble que gaste menys energia i menys aigua; que aprofite responsablement els recursos disponibles i que impulse el consum d’energies renovables, com ja fan els ajuntaments de Crevillent o d’Altea, per exemple. Hem d’aprofitar el marc legal i les ajudes disponibles per a impulsar una comunitat energètica per a la instal·lació de plaques solars i altres sistemes d’obtenció d’energies renovables en els edificis públics i particulars, per això cal posar en marxa un servei d’assessorament que oriente els veïns interessats sobre les opcions que hi ha al seu abast en el mercat de les energies renovables i perquè puguen beneficiar-se de les ajudes i de la rebaixa de l’IBI.

A més a més, volem aconseguir un nou contracte adequat als nous temps i al creixement del municipi amb el servei de recollida de la brossa, que implique la creació d’un punt verd permanent de recollida de residus domèstics i que signifique, també, la desaparició dels abocaments il·legals d’escombraries i restes d’obra. Treballarem, des del poble i des de les Corts i el Consell, per facilitar el tancament de l’abocador de les Canyades a la zona nord amb un altre paradigma que afecte a tot el País Valencià i, especialment a la zona de les comarques de les Marines, basat en la recollida i gestió local, o supramunicipal on no es puga, dels residus urbans. S’ha d’acabar el model de macroabocadors. Tots els pobles i tots els veïns han de ser corresponsables dels seus residus.

¿Por qué cree que Compromís pel Campello es un partido necesario en el gobierno municipal de El Campello?

Com ja ha demostrat Compromís des de la Generalitat i les Corts, a les ciutats, i pobles on governem o formem part del govern, Compromís aporta a la societat valenciana un valor imprescindible en la defensa de la nostra cultura i identitat com a poble. A més, som una garantia en matèria social, per la dedicació a les persones; económica, per la preocupació pel finançament just i el bon govern en la gestió dels recursos disponibles, i ambiental, per la sensibilitat i les inversions en la millor adaptació possible als canvis que ens estan afectant.

En resum, perquè Compromís no és un partit excloent ni autoritari, perquè sempre escoltem i perquè sabem que serà amb la participació de tots els veïns i veïnes, entitats professionals i associacions de veïns, culturals, de dones, de majors i de jóvens, i la implicació dels treballadors de l’Ajuntament, que el poble podrà avançar.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *