Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

AGUAS DE ALICANTE

FIESTAS LOCAL San Vicente del Raspeig

Sant Vicent amb el 9 d’Octubre

Maribel Morera, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Sant Vicent

Poques festivitats tenen la capacitat d’unir i vertebrar una societat com ho fa el 9 d’Octubre, Dia Nacional del Poble Valencià. Una data simbòlica que ens recorda el naixement del Regne de València l’any 1238, de la mà del Rei Jaume I.

A dia de hui, celebrem el 9 d’Octubre perquè volem caminar, amb ulls del segle XXI, cap a una societat més justa, igualitària i solidària, amb una economia forta i amb possibilitats de formació i treball per a tots i totes. I ho volem fer, posant de relleu la riquesa que suposa conservar també les nostres senyes d’identitat: la nostra llengua i la nostra cultura.

Sant Vicent participa d’un projecte col·lectiu i il·lusionant. Resisteix malgrat els atacs continus per part dels ultres. Una extrema dreta que desitjaria la nostra desaparició com a poble, la pèrdua de l’autogovern i, per tant, que estiguérem intervinguts per Madrid.

Des de Compromís, no podem concebre la celebració del 9 d’Octubre sense autogovern, benestar i qualitat de vida, i per això, durant aquests darrers huit anys hem enfortit els serveis públics, hem posat en marxa la gratuïtat dels llibres de text fins a batxillerat, hem reforçat l’ajuda a les persones més vulnerables amb l’actualització de la Llei de Dependència, hem dut a terme polítiques actives d’ocupació i de formació, hem implementat la Renda Valenciana  d’Inclusió Social i hem millorat i adequat la nostra indústria perquè siga més competitiva i genere llocs de treball, entre d’altres.

Amb l’autogovern hem tingut la determinació de fer allò que abans del 2015 semblava impossible i eixe, precisament, ha de ser l’esperit que regne el 9 d’Octubre d’enguany. Tenim la certesa que un poble digne és un poble que avança socialment, econòmicament i culturalment.

Veïns i veïnes, vos desitgem un bon 9 d’Octubre i des de Compromís, transmetem novament al conjunt de la ciutadania la nostra defensa de tot allò que s’ha construït amb voluntat i determinació.

Per tot el que importa, Visca Sant Vicent! Visca el 9 d’Octubre i Visca el poble valencià!

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *