Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello LOCAL

Rafael Galvañ i Julià G. Soler, convidats a la XV Trobada de barques de Xàbia

Rafael Galvañ i Julià G. Soler, han estat els convidats d’honor de la ‘XV Trobada de barques tradicionals’, de Xàbia, que s’ha celebrat durant el cap de setmana a aquesta localitat de la Marina Alta.

Arran de la publicació del llibre ‘Esplendor i ocàs del Pòsit Pescador del Campello’, de Julià G. Soler, sobre la història de la pesca, els directius de l’associació xabienca es van interessar per la publicació, que inclou també tipologies de pesca i models d’embarcació que treballaven per la nostra zona; a més de les vivències dels nostres mariners, narrades pel seu degà, Rafel Galvañ Esplà.

Tot això va despertar l’interès de l’entitat, que reivindica la vigència de la vela llatina a la història valenciana i el president i pescador professional, Amadeu Ros i Torres, va contactar amb el seu company i l’ex patró campeller, José Maria Lledó, manifestant-li l’interès a comptar amb la seva assistència en aquesta quinzena edició, pels seus coneixements en aquest tipus de falutxos a vela

I així, dissabte, en el transcurs del dinar de germanor, Rafael (juliol de 1925) delectava els assistents amb les seves vivències en els viatges a vela a la pesca del peix blau a la costa atlàntica africana i les vicissituds i penúries, esdevingudes a principis dels anys 40 del segle passat, en aquells precaris llaüts sense cap mena de mesures de seguretat, ni d’higiene, ni de comunicació i fiant la supervivència als coneixements adquirits dels seus antecessors.

Per part seva Julià, va obsequiar l’associació amb alguns exemplars del llibre, reservats a tal efecte, mentre exposava els múltiples motius del declivi de la indústria pesquera al Campello, circumstància oposada a Xàbia, que encara manté una considerable flota d’arrossegament.

FOTOS: J.M. LLEDÓ

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *