Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

Compromís de Sant Joan d’Alacant, critica la política de subvencions i ajudes de l’ajuntament per a famílies vulnerables.

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Sant Joan ha criticat la gestió realitzada per l’equip de govern en matèria de subvencions i ajudes públiques per a famílies vulnerables i amb pocs recursos econòmics. Durant el mes d’agost s’obria i es tancava el termini per a sol·licitar ajudes econòmiques per a fer front a despeses energètiques en les cases amb més dificultat. El termini va discórrer durant el mes estival d’agost, durant uns escassos 15 dies. El barem econòmic per a rebre aquestes ajudes era molt alt, ja que una família de 4 membres podia accedir a les ajudes si guanyava fins a 45.360 euros, provocant que persones amb ingressos mitjans reberen les ajudes, mentre que les famílies (al voltant d’un 20% de la població del municipi) amb ingressos per baix del salari mínim professional, que subsisteixen de les ajudes o pensions inferiors als 1.000 euros al mes, no les reberen, per desconeixement de la informació. La falta d’informació i publicitat també ha ocasionat que dels 210.000 euros a repartir, quedaren sense repartir 91.641’37 euros (un 43,64%), quantitat que no varen arribar a tots els destinataris amb més necessitats del nostre poble. El govern del PP ha d’esforçar-se per buscar tots els canals de comunicació possibles per garantitzar que els recursos arriben a les persones més necessitades, esgotant tots els recursos disponibles.

Semblant és el cas de les ajudes concedides per la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda en política social per a l’ajuda en atenció primària, ajuda a l’autonomia personal, ajudes a la família i la infància, i el programa d’acció comunitària LGTBI. On d’un import total de 589.710,03 euros concedits no s’han gastat 107.097’03 euros (18’16%), per falta de contractar personal per a realitzar els treballs o per falta de previsió en els pressupostos municipals (ja que el PP no té aprovats els pressupostos del 2023).

Tots aquests diners estan destinats a les famílies i persones amb més necessitat del nostre municipi. Es un fet greu que per causes imputables a l’ajuntament no s’estiguen destinant i gastant correctament tots els recursos econòmics per a les famílies més necessitades del nostre municipi. Com a poble no podem permetre’ns no fer tot el que estiga a les nostres mans en polítiques socials per ajudar a les persones que més lis costa arribar a final de mes.

Compromís de Sant Joan d’Alacant, critica la política de subvenciones i ayudas del Ayuntamiento para las familias vulnerables

El Grupo Municipal de Compromís en el Ayuntamiento de Sant Joan ha criticado la gestión realizada por el equipo de gobierno en materia de subvenciones i ayudas para las familias vulnerables i con pocos recursos económicos. Durante el mes de agosto se abría i cerraba el plazo para solicitar ayudas económicas para hacer frente a gastos energéticos en las casas con más dificultades. El plazo discurrió en pleno mes estival de agosto, durante unos escasos 15 días. El baremo económico para percibir estas ayudas era muy alto (una familia de 4 miembros podía acceder a las ayudas si ganaba hasta 45.360 euros), provocando que familias con ingresos medios percibieran las ayudas, mientras que las familias (alrededor de un 20% de la población del municipio) con ingresos por debajo del salario mínimo profesional, que subsisten de las ayudas o pensiones inferiores a los 1.000 euros al mes, no todas las recibieran, por desconocimiento de la información. La falta de información i publicidad también ha ocasionada que, de los 210.000 euros a repartir, quedaran sin conceder 91.641’37 euros (un 43’64%), cantidad que no llegó a los destinatarios con más necesidad de nuestro pueblo. El gobierno del PP ha de esforzarse por buscar todos los canales de comunicación posibles para garantizar que los recursos lleguen a las personas mas necesitadas, agotando todos los recursos disponibles.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *