Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

Educación San Vicente del Raspeig

La Primavera Musical llega al IES María Blasco

L’IES Maria Blasco de Sant Vicent del Raspeig ha acollit del 8 al 19 de novembre l’exposició #PrimaveraMusical, una mostra que revisa les  dues últimes dècades de la música valenciana. S’hi poden descobrir els grups de música i els artistes des de finals dels 90 fins a l’actualitat, en una panoràmica general del moviment de reviscolament musical que s’ha produït al País Valencià.

La mostra, produïda pel Servei de Llengües i el Museu de la Universitat d’Alacant, arriba a Sant Vicent després d’estar en exhibició durant el curs passat al campus de la UA i d’haver corregut pel país. Aquest estiu l’exposició ja va visitar el festival de música Feslloc, a Benlloc (la Plana Alta), i l’Aplec dels Ports, al Forcall, i ha passat per la Seu Universitària de Benissa (la Marina Alta), el campus d’Elx de la Universitat Miguel Hernández, la fira Trovam a Castelló de la Plana, la Universitat de Lleida i diversos centres de secundària del País Valencià.

A més de les cançons, el recorregut de l’exposició passa per l’art gràfic, la literatura, els festivals, l’àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants de la Universitat d’Alacant.

El web primaveramusical.ua.es afegeix informació gràfica i audiovisual amb llistes de reproducció de YouTube i és el punt bàsic d’informació de totes les activitats complementàries que s’han fet des de la inauguració i les que es fan en cada itinerància. 

L’exposició ha estat muntada al Centre de Recursos Juvenils Els Molins, molt pròxim a l’institut Maria Blasco. D’aquesta manera, a banda de l’alumnat, en la resta de l’horari d’obertura del centre podia accedir-hi qualsevol ciutadà o visitant de Sant Vicent. Per la mostra han passat en aquestes dues setmanes uns 500 alumnes acompanyats del professorat corresponent que, a més, podia treballar a classe un quadern didàctic preparat per a l’ocasió, amb activitats prèvies a la visita i d’altres a fer in situ. El Voluntariat Lingüístic de la UA s’ha encarregat de fer les visites guiades als estudiants.

El cartell de #PrimaveraMusical ha anat a càrrec d’Helga Ambak. La il·lustradora de Muro (el Comtat) ha treballat dins del camp de la música amb dissenys i direcció artística. Entre d’altres, amb ZOO, Smoking Souls, La Fúmiga o Inèrcia. Pel treball que va fer amb Translúcid (Smoking Souls) va rebre el Premi Ovidi al Millor Disseny el 2020. (més informació)

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *