Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello LOCAL

Mor Gregorio Soler als 96 anys, secretari de la Confraria de Pescadors i del CD Campello

Gregorio Soler – Foto: Julià P. Soler

Aquesta matinada a l’hospital universitari de Sant Joan, ha faltat Gregorio Soler i Galvañ als 96 anys, qui va ser Secretari de la Confraria de Pescadors i del Campello CF.

Nascut el 21 de juliol de 1928, provenia de família marinera i va entrar el 1942 com a administratiu a les oficines de l’antic Pòsit Pescador, rebent el 1972 la ‘Medalla al treball de primera classe’, concedida pel Ministeri de Relacions Sindicals. El 1980 va ser escollit secretari de la Confraria, deixant el seu càrrec l’agost del 1993, després de 52 anys de servei a l’entitat, encara que mai es va ‘desembarcar’ de la corporació marinera.

Persona molt coneguda i estimada a la nostra localitat, Soler Galvañ també va exercir la primera corresponsalia del diari ‘Información’ a la nostra localitat, tasca que va exercir entre 1955 i 1961, anys de màquines d’escriure, linotípies i cròniques lliurades a mà a la redacció del carrer Quintana o enviades per l’autobús de la Unió de Benissa. 

Vinculat al futbol des de ben jove, es va distingir per la seva indestructible estima als colors herculans i el seu servei al Campello CF, del qual era secretari el 1959 quan l’equip local va aconseguir el seu primer campionat provincial. Fidel a la seva passió, durant diverses dècades també va ocupar càrrecs directius al Club Deportivo fins a mitjans dels anys noranta.

El març del 2019, amb gairebé 92 anys, es va veure afectat per la covid-19 en plena voràgine de morts, però va superar el coronavirus després de 47 dies d’hospitalització, i durant un temps va ser el pacient de més edat a haver sobreviscut a la mortal malaltia , que no ha aconseguit superar en el segon envit.

Descans en pau Gregorio Soler, campeller de fondària arrelament, que al llarg de la seva dilatada trajectòria vital i professional, va ser protagonista actiu dels moments àlgids de la història del Campello, especialment del món de la pesca.

El sepeli tindrà lloc demà divendres a les 11.30 h, a l’església parroquial de Santa Teresa.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *