El Rafael Altamira celebra les Re-trobades de l´Alacantí

El Ceip Rafael Altamira de El Campello, va acollir la vesprada/nit del dimarts primer de juny, una emotiva i restringida XXXII Re-Trobada d’Escoles en valencià de l’Alacantí, d’infantil i primària, que el passat exercici va haver de suspendre’s a causa de la covid-19 i va manifestar la seva solidaritat, estima i suport incondicional al col·legi públic Mediterráneo, de Alacant, que està patint una situació kafkiana per la utilització del valencià, una de les llengües oficials de la Comunitat.

L’encontre organitzat per la Cívica-Escola Valenciana i el degà dels col·legis campellers, sota estrictes mesures de seguretat, va comptar amb la col·laboració la Conselleria d’Educació i l’ajuntament local, i la participació d’alguns delegats dels centres públics d’Agost, Alacant, Mutxamel, Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig, la Torre de les Maçanes, Xixona i el Campello, destacant la presència de Francisco Torres, vicerector de la UA; Jaume Albero, alcalde de Sant Joan; Dèlia Amorós, del CEV; i Ginés Pèrez de l’AD. Per la seva banda Immaculada Aracil, directora del Rafael Altamira, va mostrar la seva satisfacció i agraïment per l’elecció del centre per a tan destacat esdeveniment.

A l’acte, amenitzat per la colla de dolçainers ‘Larraix’, van assistir tan sols 40 persones que van ocupar part de l’ampli pati central de l’escola i va començar una vegada finalitzada la jornada lectiva.

A causa de la situació sanitària no s’han pogut desenvolupar els característics i multitudinaris tallers de manualitats, demostracions esportives, ni concerts musicals. No obstant això, els organitzadors no han volgut deixar passar l’oportunitat de celebrar aquest auster retrobament, per destacar l’esforç de la comunitat educativa en aquests dos cursos acadèmics tan durs i anormals.

Per tal motiu es va tributar homenatge a el sistema educatiu, representat pels docents recentment jubilats: Llum Sabater i Josep A. Pujol, del ceip Rajoletes (Sant Joan); Maria Jesús Díaz, del ceip El Palmeral (Alacant); Miguel Andreu, del ceip Enric Valor (Alacant); i Maria Àngels Lucas, del ceip Rafael Altamira, per la seva aportació al foment i promoció de la llengua i cultura valencianes, amb especial menció a aquesta última, pionera i delegada perpètua de tots els esdeveniments ludicoculturals celebrats des de 1989.

La mestra campellera va agrair, en nom propi i de la resta de guardonats, la distinció atorgada i, en un emotiu i sentit parlament, va instar els assistents a no defallir en la tasca de llegar a les futures generacions el mil·lenari patrimoni cultural Valencià, que segons ella pateixen discriminació els valencianoparlants per fer valer els seus drets, enfront de l’hegemonia del castellà, que ha desplaçat i marginat a la llengua autòctona, i que diu que esta menyspreada per l’administració pública; residual en la interrelació social i comercial; i invisible en els mitjans de comunicació.

Somos podcast

Diputación de Alicante

Somos podcast

El tiempo en San Vicente del Raspeig

Punts verds y ecoparc Sant Joan d'Alacant 2024

Cableworld San Vicente

EVEALIA

Cableworld El Campello

Lasaroca

El tiempo en Mutxamel

Cartelería cine La Esperanza

Campaña basura perros gatos Sant Joan

Cableworld Sant Joan

¿Buscas un plan?

OCIO ALICANTE

Somos L'Alacantí

Lo último