Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

DEPORTES El Campello

Rafael Galvañ (1925), el més veterà ‘incha’ de l’Athletic Club, no podrà ser a la travessia de la ‘gavarra’

Rafael Galvañ (1925), el més veterà ‘incha’ de l’Athletic Club, no podrà ser a la travessia de la ‘gavarra’

El campeller Rafael Galvañ Esplà (juliol de 1925), pròxim a complir 99 anys i el més veterà ‘lleó’ blanc-i-vermell, no podrà ser present dijous que ve a la travessia de la ‘gavarra’, com tenia previst, per consell de l’exregidor de Seguretat Ciutadana de Bilbao, a causa de les aglomeracions.

El popular Rafel ‘felip’, seguidor acèrrim des que té ús de raó no para de rebre felicitacions per l’agònic triomf aconseguit pel ‘seu’ Athletic Club de Bilbao, que dissabte a la nit es va imposar al Mallorca per penals, a la final de la Copa disputada a Sevilla.

-“Comptava que no arribaria a veure un moment així, després de les sis finals perdudes en aquests quaranta anys. S’ha patit més del compte, però ho hem aconseguit. Aquest era l’any propici, amb un equip jove i aguerrit que ha merescut el triomf, tot i que el Mallorca, ben parapetat enrere, ens ho ha fet difícil. El final d’infart, amb els penals que són una loteria, però s’ha fet justícia i la balança s’ha decantat cap als que van fer més mèrits”.

Veterà aficionat i convidat d’honor

Habitualment abillat amb la seva gorra de patró i la insígnia de l’Athletic enganxada al pit, des dels anys vuitanta manté amistat amb Carlos Iturgaiz, president del PP basc, atlètic de pro i proper al president bilbaí, Jon Uriarte, que li va concertar una visita a ‘San Mamés’, que es va produir a l’abril de l’any passat i de la qual el Sr. Galvañ guarda un record inesborrable:

-“Em van tractar com si fos una personalitat. Amb entrevista a diaris, ràdios i televisió. I en pla institucional vaig poder besar la bandera històrica de la seu del Club; visitar per primera vegada San Mamés; assistir al derbi davant de la Reial Societat convidat pel Club i ser rebut pel president Uriarte. I també conèixer mites de l’Athletic, com Iríbar, Goico o Rojo. Un somni fet realitat, que mai no vaig poder imaginar, ni em cansaré d’agrair el tracte rebut per tot l’ ‘staff’ blanc-i-vermell’.

No assistirà a la ‘gavarra’

Fins i tot tenia previst, si s’aconseguia la copa, tornar a Bilbao per poder viure l’emoció de la travessia de la ‘gavarra’ (…) però l’amic Tomás del Hierro, exregidor de Seguretat Ciutadana i el secretari general de l’Athletic, Juan Ignacio Añibarro , m’ho han desaconsellat perquè la meva limitada mobilitat m’impediria poder gaudir de l’esdeveniment, ja que les aglomeracions previstes podrien resultar perilloses per les meves condicions físiques”.

Tot i això l’han emplaçat per visitar ‘in situ’ el trofeu de Copa, en el transcurs d’una jornada de lliga de l’actual temporada, ja fora de les gentades que podien resultar compromeses per a una persona gairebé centenària.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *