Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

CULTURA FIESTAS Mutxamel

Xavi Castillo actuarà a la Casa de Cultura de Mutxamel el pròxim 9 d’agost

El pròxim divendres 9 d’agost, la Casa de Cultura de Mutxamel acollirà una actuació molt especial del conegut monologuista Xavi Castillo. L’espectacle, titulat «30 anys fent el moniato», serà organitzat per la companyia Pot de Plom Teatre i la Comparsa Maseros de Mutxamel.

Es tracta de la primera vegada que la Comparsa Maseros de Mutxamel organitza un acte cultural d’aquestes característiques amb un monologuista com Xavi Castillo. En el passat, la Comparsa ha celebrat els seus centenaris, tant als 100 anys com als 125 anys d’existència, amb esdeveniments com exposicions, la gravació d’un CD de música festera i concerts. Ara, amb aquest espectacle, busquen continuar duent a terme activitats culturals per col·laborar amb el seu poble i, al mateix temps, donar-se a conèixer.

La Comparsa Maseros és una de les Comparses en actiu més antigues de les Festes de Moros i Cristians de Mutxamel. Data de l’any 1883 i és una de les menys nombroses pel que fa a socis.
Dels primers anys d’existència de la Comparsa es compta amb poca informació, únicament es recorden anècdotes que han anat transmetent els més antics i que han arribat fins l’actualitat. El que si sabem és que avui dia, els Maseros malgrat haver anat adaptant-se als nous temps, continuen amb l’essència dels seus inicis i que es pot apreciar en les sues desfilades amb la indumentària tan variada i acolorida que porten (saragüells, camalets, negrilles, faldes florejades, davantals i armilles brodades amb les típiques roselles i espigues, barrets amb la imatge de la Mare de Déu de Loreto), els utensilis de cultiu que utilitzen (pales, falçs, forques, dalles…), les carrosses que continuen engalanant-se i enramant-se com ho feien els nostres majors amb canyes i fanalets.

L’actuació de Xavi Castillo promet ser un dels moments més destacats de les festes, oferint una vetllada plena d’humor i cultura a tots els assistents. No us ho perdeu!

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *