Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

Compromís proposa una bateria de mesures per combatre la segona onada de la COVID-19

Sergio Agueitos, portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament de Sant Joan

→ Presenten la campanya “Sant Joan al carrer” que busca guanyar salut i reactivar l’economia El grup Compromís a l’Ajuntament de Sant Joan ha presentat una bateria de propostes a l’equip de govern format per PSOE i Ciudadanos per combatre els efectes de la segona onada de la COVID-19 en el comerç local i tota la ciutadania.

El grup progressista ha tingut accés a les dades de la regidoria de Comerç de Sant Joan sobre les ajudes al comerç local, amb un total de 35 negocis amb la intenció d’adherir-se als bons de consum, 78 sol·licituds d’ajudes per a despeses i en compensació del tancament durant l’estat d’alarma de març a maig i només 6 sol·licituds per a la digitalització dels comerços. És per açò que una gran part dels diners reservats per a les ajudes del pressupost 2020 es quedaran sense utilitzar i es pot plantejar ja implementar una segona edició de les ajudes, tenint en compte les necessitats sorgides al comerç santjoaner.

A més, estes segones ajudes podrien ser més efectives i accedir a més persones, ja que no presentarien incompatibilitats amb ajudes d’altres administracions. D’altra banda, des de Compromís insistixen en la importància de canviar el model de poble per adaptar-lo al llarg període que haurem de resistir a la pandèmia de la COVID-19. Per això, presenten la campanya “Sant Joan al carrer”, una ambiciosa aposta per ampliar voreres i crear carrils bici, traure els comerços al carrer, evitant els riscos de transmissió del virus, combinant-lo amb la convivència amb el veïnat. En esta línia, es proposa crear noves ajudes per a l’adquisició d’estufes o acondicionament de terrases de bars i cafeteries per a millorar l’ús d’espais exteriors per part de la ciutadania, evitant així els espais tancats que amb el fred s’utilitzen més i poden augmentar la transmissió del virus.

També es recorda les propostes que es van fer durant la primera onada de la pandèmia i que mai es van materialitzar a Sant Joan, com la regeneració urbana del carrer Mercat i altres carrers comercials per millorar el trànsit de les persones, així com la creació de carrils bici per permetre l’ús d’este transport sostenible i segur. A més, es proposa la potenciació de la cultura, esports i inclús activitats educatives que es puguen fer als carrers, així com millorar els parcs infantils per fer més fàcil el seu ús, sempre respectant al màxim les mesures de seguretat per evitar la dispersió del virus, però permetent que la vida de les persones continue endavant dins del que siga possible. “Estes mesures perseguixen fer de Sant Joan un poble obert, que afronte la crisi derivada de la COVID-19 amb determinació. Hem de posar tots els nostres esforços i, inclús, imaginació per trobar formes de seguir les nostres activitats econòmiques i vitals amb la major seguretat per evitar la dispersió del virus fins que arribe una cura definitiva”, ha declarat Sergio Agueitos, portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament de Sant Joan.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *