Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello FIESTAS LOCAL

Júlia Andreo del col·legi «El Fabraquer» farà de «Jaumet» a la representació del 9 d’Octubre

El passat 20 de setembre van ser elegits, les xiquetes i xiquets que s’encarregaran d’interpretar la representació històrica de l’entrada del rei Jaume I a València, per commemorar el 9 d’Octubre, que tradicionalment organitzen la filà ‘En Jaume I’ i l’associació ‘Fireta de Sant Jaume-comissió 9 d’Octubre’, entre l’alumnat de cinquè i sisè de primària de la localitat.  

Després de dos anys sense haver-se pogut celebrar pels protocols sanitaris de la covid-19, li ha correspost al ceip. ‘el Fabraquer’ l’elecció del ‘Jaumet’ i, enguany que se celebra el 15é aniversari, cal destacar la col·laboració del professorat que va fer una selecció prèvia de candidats, donat l’excel·lent nivell dels xiquets i xiquetes que s’hi van presentar. També ha estat molt important la implicació del centre i de la resta d’alumnes, preparant activitats per a portar a bon terme els actes dels propers divendres, 7; i diumenge, 9 d’octubre.

Com cada any, els/les alumnes aprenen a recitar el text en vers i, després d’una primera tria feta pel professorat, membres de la  comissió han elegit aquells que intervindran en la representació, que enguany incorpora dos narradors nous.

Els xiquets triats finalment han sigut:

Jaumet: Júlia Andreo Hernandez.    

Rei Zayan: Clea Miller Soler.

Alí Batà: Núria Fernández Martínez.

Narradors: Sergio Cifuentes Rocamora, Lola Bonet Cremades, Martin Pastor Beltrán, Aitana Sánchez González, París Martín Oviedo i Luis Manuel Marco Ramos.        

Mocadorà: Bruno Viard Garcia i Nacho Viard Garcia.

“Des de la comissió volem agrair l’esplèndida col·laboració dels col·legis públics del Campello per preparar activitats, balls, vestits i estendards i així fer més lluït i espectacular l’acte, contribuint a convertir la Diada nacional de tots els valencians en un dels més importants per al nostres escolars, a més de donar-los a conèixer la cultura, la història i les tradicions valencianes”.

Agraïment que fan extensiu a l’Ajuntament i Junta festera de Moros i Cristians, que faciliten la celebració d’aquestes representacions.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *