Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

Compromís proposa un canvi en la política de vivenda, per tal de crear un parc de vivendes de lloguer a preus assequibles per als joves de Sant Joan 

Compromís alerta de la inacció i l’abandó en que es troba les polítiques de promoció de vivendes socials a preus assequibles per als joves i no tant joves de Sant Joan. La nostra situació estratègica en la comarca, l’especulació urbanística existent al nostre municipi, i la inacció del nostre ajuntament per promoure més vivendes socials a preus assequibles i justos, estan provocant una expulsió dels nostres fills i filles sense precedents en la història de Sant Joan. En paraules del portaveu municipal, Joan Ramon Gomis: “L’actual inacció i abandonament de les polítiques de vivenda al nostre municipi començaren en l’anterior legislatura, on el partit popular i el partit socialista cogovernaren l’ajuntament. Entre baralla i baralla, es varen oblidar del nostre poble, i ara ens trobem sense iniciatives municipals per tal de poder ofertar vivendes a preus justos als nostres joves. És una gran vergonya que els nostres joves se’n vagen dels nostre poble per no poder pagar una vivenda”.

La política d’habitatge ha de formar part necessàriament de l’acció de govern municipal, ja que ens enfrontem, pels preus desorbitats, a les dificultats de molta gent per accedir a un pis en propietat i a lloguers inassumibles; i tot això en un context  d’abundància d’immobles buits, manca de recursos en les polítiques sectorials d’habitatge, la inacció de l’actual govern del partit popular,etc.

Compromís proposa recuperar la borsa de lloguer social existent anteriorment, i ara abandonada, preparar urbanísticament sòl per a la implantació d’habitatge protegit en el centre del casc urbà, potenciar les polítiques de rehabilitació integral i la construcció pública de vivendes per a lloguer a preus assequibles, entre altres. En paraules del portaveu municipal, Joan Ramon Gomis: “Actualment la necessitat de vivenda pública per a Sant Joan ronda les quasi 800 vivendes, de les quals, unes 350 vivendes serien prioritàries i molt urgents. Cal frenar la construcció privada i especulativa, que augmenta els preus de la vivenda i destrueix el nostre poble i la nostra personalitat,  i cal potenciar el parc de vivendes públiques, amb preus controlats, per tal de retenir als nostres joves al nostre poble. Hem de parar l’emigració forçosa de molts Santjoaners que són substituïts per gent d’altres poblacions amb major poder adquisitiu”.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *