Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

FIESTAS Mutxamel

Xavi Castillo Triomfa a Mutxamel amb el seu Espectacle “30 anys fent el moniato”

L’humor àcid i l’espontaneïtat de Xavi Castillo van captivar el públic a la Casa de Cultura de Mutxamel, en un espectacle ple de sàtira i actualitat.

Organitzat per la Comparsa Maseros, l’esdeveniment va ser un èxit rotund que va omplir l’auditori i va demostrar la força de la cultura festiva a Mutxamel.


L’humor àcid de Xavi Castillo va ser el protagonista el passat 9 d’agost a la Casa de Cultura de Mutxamel amb el seu espectacle titulat “30 anys fent el moniato”.

Es va tractar d’un espectacle canviant, amb altes dosis d’improvisació i caracteritzat per un repàs a la trajectòria d’aquest còmic alcoià i la seua companyia Pot de Plom. Sorprèn com Castillo, amb tan sols una frase, un gest o una mueca, pot portar l’espectador a la rialla, i la presència en l’escenari dels seus personatges més icònics, com el Capità Moro d’Alcoi o Rita Barberà, continua funcionant com el primer dia. A més, l’espectacle, com no podia ser d’una altra manera, estava farcit de rabiosa actualitat.

Tant és així que no va faltar la sàtira i la burla de situacions tan esperpèntiques com la màgica desaparició de Puigdemont a Barcelona després del seu discurs desafiant, o l’atemptat de Donald Trump, per al qual va requerir la col·laboració del públic. En aquest repàs de l’actualitat, Castillo va aconseguir retornar-nos el somriure davant successos que en altres contextos no resulten gens graciosos, i va demostrar una vegada més que la realitat sempre supera la ficció.

L’auditori, com sempre que actua el còmic per aquestes terres, es va omplir completament en una actuació organitzada per la comparsa Maseros, que va agrair moltíssim al públic haver respost massivament a aquesta iniciativa. “Gràcies, gràcies i mil gràcies, per col·laborar amb la Comparsa Maseros i a Xavi Castillo Pot de Plom per la seua implicació. L’espectacle ’30 anys fent el Moniato’ va omplir les instal·lacions de la Casa de la Cultura de moltíssim humor i rialles, ingredients imprescindibles per a la Festa”, van manifestar a les seues xarxes socials.

Aquesta és la primera vegada que aquesta comparsa organitza un acte cultural d’aquestes característiques amb un monologuista com Xavi Castillo. En el passat, la comparsa ha celebrat els seus centenaris, tant als 100 anys com als 125 anys d’existència, amb esdeveniments com exposicions, la gravació d’un CD de música festera i concerts. Ara, amb aquest espectacle, busquen continuar duent a terme activitats culturals per col·laborar amb el seu poble i, al mateix temps, donar-se a conèixer.

La Comparsa Maseros és una de les més antigues en actiu de les Festes de Moros i Cristians de Mutxamel. Data de l’any 1883 i és una de les menys nombroses pel que fa a socis. Dels primers anys d’existència de la Comparsa es compta amb poca informació, únicament es recorden anècdotes que han anat transmetent els més antics i que han arribat fins l’actualitat.

El que sí que sabem és que avui dia, els Maseros, malgrat haver-se adaptat als nous temps, continuen amb l’essència dels seus inicis, que es pot apreciar en les seues desfilades amb la variada i acolorida indumentària que porten (saragüells, camalets, negrilles, faldetes florejades, davantals i armilles brodades amb les típiques roselles i espigues, barrets amb la imatge de la Mare de Déu de Loreto), els utensilis de cultiu que utilitzen (pales, falçs, forques, dalles…), i les carrosses que continuen engalanant-se i enramant-se com ho feien els nostres majors amb canyes i fanalets.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *