Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello LOCAL

Sofia Pamblanco fa 106 anys envoltada de la seva família

Sofia Pamblanco Ayela acaba de celebrar el seu 106è aniversari, amb gairebé un mes de dilació, per poder comptar amb la presència de tots els seus familiars més propers, fills, néts i besnét.

Pertanyent a la ‘saga Pamblanco’, l’homenatjada va néixer a la ciutat d’Alacant el 10 de setembre de 1918 i actualment es troba empadronada al Campello, sent la persona més longeva resident a la localitat i una de les de més edat de la província.

Al llarg de la seva dilatada biografia, va ser exemple de dona avançada al seu temps per la qual cosa va patir tota mena de vicissituds per tal de compaginar vida laboral i familiar en plena dictadura franquista; a més de l’esforç que li suposava continuar amb el seu treball de telegrafista a Correus, alhora que cuidava dels seus fills i s’ocupava del negoci de tintoreria de la família, fundat el 1874 pel seu iaio, Juan Pamblanco Romero, a la hisenda del Passeig de Campoamor que la va veure néixer. El 1906 es va modernitzar i ampliar l’empresa, traslladant-se a la Rambla de Méndez Núñez 38, com a ‘Gran tintorería barcelonesa’, que després de la Guerra civil es va convertir a la ‘Tintorería Pamblanco’, ja al carrer Capitán Rueda, fins al tancament definitiu el 1984.

En l’actualitat la centenària Sofia habita en un habitatge unifamiliar situat a la partida ‘El Castellet’, al costat de la baixada del riu Sec i manté els seus hàbits de vida equilibrats que l’han portat a presentar un millor aspecte físic del que correspondria a la seva data de naixement (…) ‘encara que últimament el seu caràcter ha experimentat una introspecció progressiva, de manera que el diàleg és cada vegada menys fluid. Tot i això, manté intacta la seva veritable passió: la música -de la qual va cursar estudis en la seva joventut-, ja que el dia del seu aniversari, després del dinar, es va posar a tocar el piano amb una fluïdesa impròpia d’una persona de tanta edat’ , comentava la seva filla Sofí Samper Pamblanco.

Felicitats i endavant amb el seu objectiu confés d’aconseguir ser la dona més longeva del món.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *