Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

FIESTAS Sant Joan d'Alacant

Sant Joan celebra el 9 d’Octubre amb un complet programa d’activitats

Sant Joan d’Alacant celebra hui el 9 d’Octubre amb una agenda plena d’activitats per a tots els públics en honor al Dia de la Comunitat Valenciana. Després d’una nit plena de foc i tradició amb el «Correfocs» del passat 8 d’octubre, protagonitzat pels Dimonis Abraxits, les activitats continuen durant tota la jornada.

Ahir a la vesprada, a les 19:30 hores, el correfoc va arrancar des de l’inici del Carrer La Mar amb l’Avinguda La Rambla, captivant als assistents amb l’espectacularitat del foc i els ritus tradicionals, que van il·luminar els carrers de Sant Joan en una nit de festa i folklore.

Hui, la programació ha començat a les 12:00 hores amb un taller per a xiquets i xiquetes a la Plaça Josep Carreras, on els més menuts han pogut elaborar les seues pròpies armadures inspirades en els soldats del rei Jaume I, qui va conquerir la ciutat de València el 9 d’octubre de 1238. El taller, amb inscripció prèvia, ha sigut un èxit de participació i ha permés a les noves generacions conéixer més sobre la història valenciana d’una manera lúdica i educativa.

La vesprada també estarà carregada d’esdeveniments. A les 16:30 hores, els amants de la pilota valenciana podran gaudir del XXI Memorial Jaume Olcina, amb una partida que tindrà lloc a Benimagrell. Aquesta competició ret homenatge a la tradició esportiva local i manté viva la passió per aquest esport autòcton.

Posteriorment, a les 18:00 hores, se celebrarà l’acte institucional del 9 d’Octubre, amb la presentació del Llibre commemoratiu i la inauguració de l’exposició pel 245 Aniversari de Sant Joan d’Alacant. L’esdeveniment tindrà lloc en el Saló de Plens de l’Ajuntament, amb entrada lliure fins a completar l’aforament, oferint als assistents l’oportunitat de conéixer més sobre la història i identitat de la localitat.

Amb aquestes activitats, Sant Joan d’Alacant commemora el dia gran de tots els valencians, combinant cultura, esport, història i tradició en un ambient festiu i familiar.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *