Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

CULTURA El Campello LOCAL

El CEIP Rafael Altamira prepara la «Retrobada» d´Escoles en valencià de l´Alacantí, en format restringit.

El CEIP Rafael Altamira, ultima els preparatius per albergar la XXXII Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí, d’infantil i primària, que el passat exercici va haver de suspendre’s a causa les restriccions de l’estat d’alarma per la covid-19.

L’encontre se celebrarà al degà dels col·legis campellers el proper dia 25, amb un aforament màxim de 100 persones, limitat a 2 delegats de cada centre, més representants de la Universitat d’Alacant, ajuntament local, AMPA i homenatjats, amb estricte compliment de les mesures de protecció vigents.

No obstant això, han confirmat la seva participació 28 centres de: Agost, Alacant, Mutxamel, Sant Joan, Sant Vicent del Raspeig, la Torre de les Maçanes, Xixona i El Campello, segons manifesta la directora, Immaculada Aracil, qui apunta que és la segona ocasió que l’ ‘Altamira’ organitza aquest tipus d’esdeveniments, encara que el primer, l’any 2005, es va desenvolupar a la platja del Clot de l’Illot.

Els actes, amenitzats per la colla de dolçainers ‘Larraix’, començaran a les 18,00 h., una vegada finalitzada la jornada lectiva, i tenen com a fil conductor el lema «Arrels de vida, Llavors de futur», materialitzat en un taller col·lectiu de llavors facilitades per la Conselleria de Medi Ambient de la GVA per a tots els centres educatius del País Valencià que participen.

En el transcurs de l’esdeveniment es tributarà homenatge al sistema educatiu, representat pels docents dels col·legis públics recentment jubilats: Llum Sabater i Josep A. Pujol, de ‘Rajoletes’ (Sant Joan); Maria Jesús Díaz i Miquel Andreu, de ‘el Palmeral’ (Alacant) i Maria Àngels Lucas, del ‘Rafael Altamira’, per la seva contribució al foment de la llengua i cultura valencianes, amb especial menció a aquesta última mestra campellera, pionera i delegada perenne d’aquestes trobades escolars des de 1989.

El dijous 27 de maig, a la mateixa hora, serà el lliurament dels premis ‘Sambori’ de l’Alacantí, però pel context actual només es lliuraran els de primària, mentre els d’infantil i col·lectiu de primer cicle es donaran a cada centre.

La Trobada es clausura el diumenge dia 30, a les 12,00 h., amb un concert limitat a 75 alumnes de sisè de primària, a càrrec de Marcel ‘el marcià’.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *