Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

DEPORTES El Campello LOCAL

El Club de Pilota Valenciana ‘esclata’ davant el mal estat del Trinquet municipal que està acabant amb l’esport autòcton

El Club de Pilota Valenciana del Campello ‘esclata’ davant el lamentable estat en què es troba el Trinquet municipal, la repercussió negativa del qual està afectant greument l’Escoleta de pilota, el planter i el futur d’aquest tradicional esport autòcton a la localitat.

El seu president i monitor esportiu, Josep A. Martínez manifesta el seu enuig:

‘Estem cansats de, temporada rere temporada, ser la ventafocs de l’esport campeller. El Club de Pilota, directius, socis i especialment els seus practicants més menuts i les seves famílies, es mereixen una consideració i un respecte que, des de l’Ajuntament, no se’ns ha manifestat.

En aquestes vesprades/nits tan fredes, quan observes l’entusiasme i el goig amb què entrenen, sense importar-los la precarietat de les instal·lacions, ens preguntem: quins incentius els podem oferir a aquests infants, a més de coneixements tècnics i valors solidaris, per que continuïn?. I no trobem resposta adequada. Així, quan arriben a l’adolescència, el 70% abandonen i s’apunten a altres disciplines amb millors condicions, al·licients i popularitat. I any rere any creix la nostra indignació, plena de ràbia i impotència.

Des de mitjans del 2015, quan ens férem càrrec de l’entitat, la nostra prioritat va ser treballar per la millora de les instal·lacions que, des de la seva inauguració el 1999, no s’havien adequat ni tenien cap manteniment, per la qual cosa s’anaven deteriorant gradualment, en no tenir protecció, davant les inclemències meteorològiques. Però hui en dia, principis del 2023, estem encara pitjor:

Seguim sense disposar de la coberta imprescindible, ni de vestuaris, ni lavabos, ni protocol d’intervenció en cas d’accident o emergència. I, a més, sense la tanca metàl·lica perimetral, que es va esfondrar fa quasi quatre anys i segueix sense refer-se; i amb el terra deteriorat i les parets picades, fent impracticable el trinquet per a tornejos o competicions d’adults. És lamentable i injust que els alumnes del Club de Pilota Valenciana, no tinguin el mateix dret a practicar el seu esport que la resta d’entitats del poble, que sí que compten amb instal·lacions adequades.

S’han traspassat totes les línies vermelles i no podem continuar. És una sagnia continuada de pèrdua d’alumnat i de prosseguir en aquesta línia, acabaran amb un club premiat i reconegut a nivell provincial i autonòmic, que es manté actiu des del 1981′.

Per la seva banda el secretari Julià G. Soler, aclareix que:

‘Si bé és cert que en peticions puntuals, com subvencions, ajuts a esdeveniments i resta de burocràcia, la relació amb la Regidoria d’Esports és fluida; pel que fa a empreses de més envergadura se’ns ha menyspreat.

L’exemple més peremptori ho testifica. Amb l’entrada de l’actual equip de govern municipal, el Club va presentar a l’Ajuntament una proposta de cobriment i condicionament de la pista de joc. El projecte, realitzat el 2019 per un enginyer i directiu de l’entitat, contemplava una ampliació longitudinal i la realització d’una estructura addicional per sustentar el sostre metàl·lic, sense repercussió a la carcassa del poliesportiu adjunt, però finalitzarà la legislatura i no s’ha tingut cap resposta oficial a aquesta sol·licitud’.

No menys enrabiats hi ha els familiars d’alumnes, dels quals Iván Gómez, n’és un exemple. Soci i un dels pares que l’any passat va haver de desplaçar-se fins a Petrer perquè els equips infantils del Club, que participaven als jocs escolars autonòmics, poguessin disputar la seva jornada de lliga.

‘Va ser inaudit que haguéssem d’anar-nos a una altra localitat a jugar perquè el nostre trinquet estava impracticable per les ‘quatre gotes’ de pluja que havien caigut. I què dir de la imatge llastimosa que va donar el poble del Campello, per la indolència de l’Ajuntament que, després de tants anys, no ha fet res per arreglar el recinte. A propòsit d’aquell lamentable episodi, van dir que repararien el terra i pintaven les parets i un any després encara estem esperant.

I pel que fa a les condicions humanes. Els xiquets han de venir canviats de casa o ho han d’efectuar a la intempèrie, a les grades, ja que no es tenen ni vestidors ni lavabos, de manera que per fer les seves necessitats han d’eixir del recinte i anar al pavelló poliesportiu contigu. Tercermundista, en una paraula.

Una temporada darrere l’altra, tant d’inconvenients fa que la moral i les forces d’alumnes i famílies es vagin debilitant i al final molts opten per abandonar el nostre ancestral i genuí joc autòcton i es passen a altres especialitats on no hagin de suportar tantes vicissituds. És vergonyós el tracte que ens estan donant.

D’altra banda no s’entén que disposant d’unes instal·lacions que no tenen els municipis del voltant, amb un campió del Món, com és Josep A. Martinez, al capdavant de l’escola, com no s’aprofita la seva experiència i prestigi per promocionar les diferents modalitats d’un joc tan propi i tradicional, com la pilota valenciana, a tota la comarca, que significaria un prestigi per al Campello?. Però per això cal emprendre les obres de millora necessàries que, queda demostrat, no es té cap interès a fer. És incomprensible i indignant!.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *