Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

DEPORTES El Campello LOCAL

Els col·legis del Campello no participen en programa ‘Pilota a l’escola’, de la Generalitat Valenciana

El trinquet municipal ‘Josep A. Martínez’, malgrat el seu lamentable estat, va acollir dimecres passat una jornada del programa ‘Pilota a l’escola’, que promou la Generalitat Valenciana per introduir el nostre esport nacional i fomentar la seua pràctica entre els estudiants d’arreu el País i que ha arribat a la seva 17ª edició.

Les classes foren impartides pels reconeguts pilotares en actiu, el jugador ‘d’escala i corda’, Pere Roc II i el de ‘llargues’, el campeller Martínez.

En aquesta oportunitat, els educands pertanyien als instituts ‘Jorge Juan’, d’Alacant i ‘Garcia Berlanga’, de Sant Joan.

Al preguntar el motiu de l’absència dels centres de secundaria del Campello, la resposta del nostre conciutadà fou clara i contundent.

‘Perquè els professors de la matèria, amb la aquiescència dels equips directius dels centres educatius campellers, no apliquen correctament el què per currículum tenen obligació de donar: una unitat didàctica de pilota valenciana en les sessions d’Educació Física, i davant d’això poca cosa podem fer’.

Una nova afronta discriminatòria envers el genuí i ancestral esport propi dels valencians, que ve patint de manera continuada un tracte denigrant per part d’entitats i institucions públiques, a més de suportar habitualment la precarietat d’unes instal·lacions obsoletes i antihigièniques, segons Julià G. Soler, secretari del Club, al temps que lamenta el poc aprofitament que està fent el municipi de l’experiència i la sapiència del nostre campió del món de pilota i jugador no professional més guardonat de la història, l’esmentat Josep Antoni Martínez.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *