Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL San Vicente del Raspeig

Sant Vicent, el web municipal i la Llei d’ús i ensenyament del valencià

Maribel Morera (Compromís per Sant Vicent)

Sant Vicent és un municipi de vora 60 mil habitants amb molt de dinamisme, un fet que cal posar en valor gràcies a l’esforç col·lectiu de molts veïns i veïnes que, des de diversos àmbits, treballen per a millorar el nostre poble i dotar-lo d’activitat diària en matèria cultural, festera, educativa, esportiva i econòmica, entre d’altres.

A més a més, una localitat com la nostra, que representa l’onzena del territori valencià quant a nombre d’habitants, també té gran quantitat de novetats en l’Ajuntament, ja siga per actes programats, per nous serveis prestats per empreses o per informació ciutadana actualitzada que ha d’arribar a cada llar de Sant Vicent. No debades, el dia a dia d’un Consistori no s’atura i, fins i tot, ens atreviríem a dir que és frenètic.

Precisament, per tots aquests motius que hem detallat és necessari que la interacció dels ajuntaments amb els seus veïns i veïnes siga fluïda i bidireccional i, sens dubte, les millors ferramentes digitals que fan possible aquestes premisses són la pàgina web municipal i la seu electrònica.

En aquest sentit, des de Compromís, hem mostrat la nostra preocupació en els darrers plenaris municipals per tres raons: perquè l’empresa que gestiona la pàgina web de Sant Vicent del Raspeig no està ni se l’espera; perquè el portal no conté la informació adient i perquè la llengua pròpia de Sant Vicent ha sigut esborrada sense més. Poca broma tenint en compte que existeix i ens empara la Llei d’ús i ensenyament del valencià des de l’any 1983.

Per tot això, des de Compromís demanem a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Vicent (format pel PP i per VOX) que solucione aquestes deficiències pel que fa a la informació ciutadana i pose a disposició, d’una vegada per totes, una pàgina web moderna, responsable, accessible i en les dues llengües oficials, clar que sí.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *