Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

Compromís de Sant Joan d’Alacant, proposa com a objectiu municipal,  la construcció d’una residència pública per a les persones majors

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Sant Joan ha fet balanç del treball realitzat durant els últims 6 mesos. Hem pogut constatar que l’actual Govern Municipal no té un projecte clar per al municipi, i per això la política local és erràtica i basada no en la cimentació de solides bases de progrés social sinó en la complaença d’un xicotet sector del municipi. L’ajuntament no té un Reglament Orgànic Municipal, i per tant l’administració no és del tot eficient i no està dirigida a servir i atendre al ciutadà. El Pla General d’Ordenació Urbana està desfasat i pretén un model de poble basat en la construcció i el negoci ràpid a costa del territori. Cal un nou PGOU. Fa 3 anys que no tenim Pressupostos Municipals, mostra de la ineficiència política, incapaç de dissenyar i preveure projectes i accions de futur que milloren la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. Encara pitjor, no hi ha direcció política, cada regidoria de l’equip de govern és un regne de taifes, uns ho fan millor i altres pitjor o fan ben poc.

Davant d’aquesta realitat hem prioritzat les iniciatives que proposaven accions que pogueren beneficiar la ciutadania, com són les propostes. Des de l’inici del mandat hem presentat més de 30 preguntes, 16 propostes a l’equip de govern, hem participat en més de 6 declaracions institucionals amb altres grups municipals, hem presentat denuncies i mocions als plenaris de l’ajuntament. Hem fet, i encara estem fent, seguiment dels processos per solucionar el greu problema de la neteja en el municipi, també en la millora de jardins, zones verdes i arbres de Sant Joan. Així com un seguiment en polítiques per tal d’aconseguir finançament per a serveis socials i polítiques d’igualtat. Hem tractat també el problema d’aparcament i de la promoció i utilització del Valencià, entre molts altres temes.

El Grup de Compromís es proposa per al 2024 diversos objectius. Continuarem treballant i fent el seguiment dels processos ja iniciats, com són els de millora de la neteja del municipi, l’augment d’arbres i zones verdes amb una bona gestió del consum d’aigua per a reg i neteja de carrers, o les polítiques socials i d’igualtat. En declaracions de Velia Planelles, regidora del Grup Municipal: “En el 2024 volem introduir en els pressupostos l’inici de la gestió i reserva de sol per a la futura construcció d’una residència per a persones majors. Una residència que done solució a la forta demanda d’aquestes places i que cada vegada va més en augment. El gran envelliment que està patint la nostra societat, ens ha situat en un moment de clar dèficit d’aquestes instal·lacions i places. Una residència generaria llocs de treball a persones en edat laboral, i per tant riquesa per al poble, a més de solucionar la gran dispersió que comença a produir-se entre les persones majors que quan obten a una plaça s’han de conformar amb residències d’altres municipis, i fins i tot, d’altres comunitats autònomes”.

A més, incidirem en temes de vivenda, que en declaracions de Joan Ramon Gomis, portaveu del grup Municipal: “és un dels grans problemes amb els que s’enfronten els nostres joves, que tenen grans dificultats per trobar vivendes assequibles per tal de continuar vivint en el nostre poble. Actualment el fort preu de les vivendes fa que les compren persones de fora amb un alt poder adquisitiu, mentre que estem expulsant als nostres fills a buscar-se vivenda més barata fora de Sant Joan”. Per això proposarem la construcció de vivendes públiques.

Treballarem per modificar el PGOU i reduir substancialment la superfície per a edificació privada i augmentar la superfície d’us comú. Treballarem per trobar una definitiva solució amb una projecte per a la coberta de l’autovia, que prioritze l’ús públic, verd i de connexió entre els municipi de Mutxamel i Sant Joan. Treballarem per tal de donar resposta a les deficiències en matèria educativa que té plantejades el nostre municipi, així com proposar plans per a dinamitzar el comerç i l’activitat econòmica del municipi.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *