Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Mutxamel

La Generalitat destina 300.000 euros per a la construcció d’una rotonda en la CV-773 Mutxamel-Busot

La consellera Salomé Pradas ha destacat que l’actuació “resoldrà un punt conflictiu de seguretat viària en una carretera d’accés a nuclis residencials

La Generalitat destina 300.000 euros per a la construcció d’una rotonda en la CV-773 Mutxamel-Busot

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori destinarà 300.000 euros per a la construcció d’una rotonda en la CV-773 Mutxamel-Busot. La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, que ha visitat la zona de les obres amb l’alcalde de Mutxamel, Rafael García, ha destacat que l’actuació “resoldrà un punt de conflicte de seguretat viària en una carretera d’accés a nuclis residencials”.

El projecte consistix a modificar la tipologia d’intersecció que hi ha mitjançant la construcció d’una rotonda de 21 metres de ràdio exterior, amb una única de calçada de 5 metres d’ample, i ramals d’accés. “En el disseny de la rotonda s’ha conjugat la correcta funcionalitat i la minimització d’ocupació de terrenys”, ha matisat.

La titular d’Infraestructures ha afegit que estos treballs, emmarcats en el context dels contractes de conservació gestionats pel Servici Territorial d’Infraestructures d’Alacant , tenen un termini d’execució de 4 mesos.

La carretera CV-773 comença en la CV-800 a Mutxamel i finalitza en la CV-775 al nord del terme municipal del Campello. Esta via és el principal accés al nucli urbà i zones residencials de Busot amb una intensitat mitjana de 4.333 vehicles al dia, que augmenta considerablement en època estival.

D’esta manera, s’actua en la intersecció tipus “T” entre la carretera CV-773 i la carretera de titularitat local CV-7731, amb problemes de seguretat viària a causa de les altes velocitats d’alguns vehicles, unit a la configuració de la intersecció. Esta solució és compatible amb la futura construcció d’una andana ciclopedestre que unirà la urbanització Bonalba amb el nucli urbà de Mutxamel.

La Generalitat destina 300.000 euros per a la construcció d’una rotonda en la CV-773 Mutxamel-Busot


Nou projecte
La consellera també ha anunciat que la Direcció General d’Infraestructures i Projectes Urbans està realitzant un estudi previ per a la remodelació de l’enllaç d’accés a Mutxamel des de la CV-800 i es licitarà la redacció del projecte de construcció. L’objectiu és solucionar la problemàtica actual, que impedix que vehicles d’una altura de més de 4,5 metres puguen circular en este punt per la CV-800 i identificar correcta en l’accés principal a Mutxamel, així com una major integració amb l’entorn.


L’alcalde, Rafael García Berenguer, ha ressaltat “des de l’ajuntament volem agrair a la consellera, el secretari autonòmic i al director autonòmic de Transport, la disposició i l’interés mostrat durant la visita en la qual han pogut comprovar, in situ, la problemàtica existent a Mutxamel respecte a l’accés al municipi pel pont CV-800. Un accés que, a més de no donar la visibilitat que la localitat mereix, té un gàlib reduït, fet que encara agreuja més la necessitat de retirar la infraestructura i modificar esta entrada. Una demanda molt necessària que, si es fa realitat, generarà un gran eix de comunicación, atenent així a un de les nostres principals objectius que és treballar per una ciutat ben connectada i de servicis de qualitat’’.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *