Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

L’Ajuntament de Sant Joan aprova una moció presentada per Compromís demanant alliberar el peatge de la AP-7 i millorar la circulació de la A-7 i la connexió de Sant Joan amb la resta de la comarca

Compromís de Sant Joan va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament, el passat 30 d’abril, per tal de demanar al Ministeri de Foment l’alliberament del peatge de la AP-7 entre el Campello i Montfort i així millorar el trànsit de la congestionada A-7. Aquesta moció va ser aprovada per tots els grups municipals de l’Ajuntament.

L’eliminació del peatge milloraria l’accessibilitat i la mobilitat en la comarca, facilitant el desplaçament de les Santjoaneres i santjoaners i reduint els costos associats al transport. Això seria especialment beneficiós per a aquells que necessiten utilitzar l’autopista de manera regular com són els treballadors i les empreses locals de Sant Joan. l’actual A-70 absorbeix la majoria del trànsit que circumval·la la major part de poblacions de la comarca, entre elles Sant Joan. En concret passen 90.642 vehicles de mitjana al dia, segons estudis de l’any passat. Absorbeix molts dels desplaçaments entre Sant Joan i la Universitat i Alacant, o tot el trànsit procedent del nord del país que es dirigeix cap al sud peninsular. Això provoca contínues retencions, sobretot en hores punta, que provoquen no només el col·lapse d’aquesta via, sinó problemes de seguretat viària i vehicles detinguts fins i tot dins el túnel de Sant Joan o en la connexió entre l’AP-7 i la carretera de Madrid. Aquest últim punt, la connexió de l’AP-7 amb la carretera de Madrid, està considerat un dels 45 trams més perillosos de l’estat (segons Automobilistes Europeus Associats, basant-se amb dades del Ministeri de Foment).

L’eliminació del peatge podria fomentar la economia. Una gran part d’empreses del nostre municipi necessiten i utilitzen aquesta via per tal de fer els desplaçament que necessiten en la seva activitat. No és casualitat que l’economia de l’Alacantí està íntimament entrelligada a l’economia i la industria del Vinalopó. Els desplaçaments són constants i necessaris.

També podria beneficiar-se el turisme de la nostra comarca. fent-la més accessible, contribuint al desenvolupament econòmic i a l’augment del valor afegit del sector turístic.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *