Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Sant Joan d'Alacant

Compromís pregunta a les Corts i a l’Ajuntament de Sant Joan per l’actual estat del projecte de construcció del Centre de Formació Professional per a Sant Joan, ja que la Generalitat i l’Ajuntament estan fent fortes retallades en inversions essencials

Davant les fortes retallades en serveis essencials que està portant a terme l’actual Govern del PP del Sr. Mazón, existeix una creixent preocupació pel futur del projecte d’un centre de Formació Professional a Sant Joan. En paraules de Velia Planelles: “Varem fer un gran esforç per tenir aquest centre a Sant Joan, un centre molt important per a la formació dels nostres joves en diferents rames professionals, que donaria més oportunitats de treball per a una generació jove que està patint nivells d’atur molts alts. Ara sospitem que aquest projecte podria abandonar-se, degut a les fortes retallades que està fent el PP”

L’any 2022 i dintre del Pla Edificant, aprovat per la Conselleria de Compromís del moment, es va aprovar la construcció d’un centre integral públic de formació professional (CIPFP), per a Sant Joan d’Alacant, que es convertiria en el segon centre per a la comarca de l’Alacantí, després del ja construït centre Canastell de Sant Vicent.

Eixe centre es construiria en el solar ocupat antigament per la residència “Temps Lliure” i el seu cost econòmic estava valorat en 10 milions d’euros. Un centre molt necessari per al nostre poble, donat que abraçaria 8 rames de FP no desenvolupades en els altres centres de FP del poble ni de la comarca.

El Diputat de Compromís a les Corts i portaveu en temes d’educació, Gerard Fullana, ha preguntat a la Conselleria d’Educació sobre l’estat del projecte. Al mateix temps, el Grup Municipal de Sant Joan també ha preguntat sobre el mateix a l’Ajuntament, En paraules de Joan Ramon Gomis: “volem recollir informació sobre si es troba com a un dels objectius de l’actual Conselleria o ha estat abandonat i retirat per a no fer-ho realitat. En el que portem d’any, dels 1.700 milions previstos per a inversions, només s’han gastat 5’7 milions, el 0’33%. Ens temem que se’ls gasten en espectacles improductius, en corregudes de bous i en autopublicitat electoral”

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *