Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Mutxamel

Compromís Per Mutxamel prega a l’equip de govern que presente al·legacions a la línia elèctrica que està projectada per la zona zepa del riu montnegre

Sospitem que unes 20 torres envairan la zona zepa del Riu Montnegre

Conxi Martinez, regidora de Compromís Per Mutxamel

Conxi Martínez, portaveu de Compromís per Mutxamel, va manifestar la seua preocupació al plenari del mes de febrer, ja que aquesta línia d’alta tensió té previst que travesse els últims 5km fins arribar a la subestació de Mutxamel, a més de ser una amenaça pel seu impacte paisatgístic i mediambiental.


Per això sol·licitem a l’Ajuntament que en les al·legacions manifeste l’amenaça ambiental que això suposa, i exigisca que aquesta línia no passe per la zona ZEPA del riu Montnegre i s’allunye a una distancià suficient, evitant així aquesta invasió al nostre territori, que es troba protegit en l’àmbit europeu.


Conxi Martínez diu que renovables sí, però així no.


El model de Compromís defensa el reconeixement del dret a l’energia com a dret fonamental, per tant, la nostra acció política ha d’anar encaminada a respectar- lo, protegir-lo i garantir-lo. Perquè l’autoconsum basat en les energies renovables, com la fotovoltaica presenten una sèrie d’avantatges mediambientals, socials i econòmics que cal aprofitar. I no pot ser que provoque danys ambientals com ocorreria si s’implantara aquesta línia elèctrica.


Conxi Martínez manifesta que Compromís per Mutxamel aposta per les comunitats energètiques locals i l’autoconsum col·lectiu, perquè, a banda dels beneficis esmentats respecte de l’autoconsum, “permeten que persones que no compten amb superfícies per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques (o d’altra d’energia renovable) puguen utilitzar la capacitat de generació instal·lada en altres edificis -públics o privats- que formen part de la comunitat energètica”.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *