Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

DEPORTES El Campello

El pilotari campeller ‘Martines’, comença l’expedició a l’Himàlaia amb el mític alpinista Juanito Oyarzábal

El pilotari campeller ‘Martines’, s’incorpora a un nou projecte en una altra modalitat esportiva i ja s’hi troba a la serralada de l’Himàlaia, formant part d’una expedició liderada pel mític alpinista basc Juanito Oiarzabal.

Josep A. Martínez Asensi (novembre 1969), a més de ser el millor jugador no professional de la història de pilota valenciana, és un entusiasta del muntanyisme, afició que ha practicat des de la seva joventut, realitzant travesses per les principals serralades i ha escalat els cims més elevades de la Península Ibèrica, el nord d’Àfrica i l’Europa central, i en una d’aquestes aventures va coincidir amb el seu admirat i llegendari ídol de l’alpinisme, a qui ha obsequiat una samarreta del Club de Pilota Valenciana del Campello.

Aquesta expedició commemorativa l’ha portat a la vessant de l’Himàlaia pertanyent al Pakistan, amb motiu del vintè aniversari de la gesta d’Oiarzabal d’ascendir el ‘temible’ ‘K2’ (8611 m.) -segon cim de la Terra, després de l’Everest-, amb què es convertia en el primer espanyol, i tercer mundial, a completar la coronació dels 14 ‘huitmil’, sense ajuda d’oxigen.

«És un ‘trekking’ remuntant la glacera ‘Balkoro’, situada al Karakourum pakistanès, una zona on es troben cinc de les muntanyes més grans del Planeta, i que ens portarà a l’alt denominat ‘Condordia’, a 5200 metres, al costat del camp base de l’esmentat ‘K2’. Des d’allà ens dirigirem al Gondorgoro (5800 m.), que serà el nostre sostre, d’acord amb les condicions físiques dels expedicionaris”, manifestava el pilotari campeller.

L’expedició va partir el passat dia 18 i després de 30 hores de viatge -transbords inclosos- va aterrar a Islamabat, capital del Pakistan, des d’on ha iniciat la travessia de dues setmanes, completament aïllats de la voràgine cibernètica.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *