Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL LOCAL Mutxamel Sant Joan d'Alacant

Compromís demana mes implicació a tots el estaments en la solució de la falta d’autobus entre Sant Joan, Mutxamel i la platja

«Sant Joan i Mutxamel amb prop de 50.000 habitants entre els dos, són els dos municipis pitjors comunicats de la comarca. El Govern del PP del Sr. Mazón, continua ignorant a la nostra comarca, en especial a Mutxamel i Sant Joan». En paraules del portaveu municipal de Sant Joan, Joan Ramon Gomis: “A un costat de l’eix que formen el Campello-Platja de Sant Joan-Alacant-Universitat, les nostres poblacions han estat sistemàticament oblidades i marginades de la necessitat de connexions eficients i modernes, som els únics que encara no tenim TRAM, i les connexions amb autobús són clarament deficients. Ja és hora que aquesta situació canvie”.

La Comarca de l’Alacantí compta amb prop de mig milió d’habitants. La falta d’opcions de transport públic per a una part de la població coarta la vertebració territorial i aprofundeix en les desigualtats, limitant les oportunitats de desenvolupament social i econòmic tant a escala individual com col·lectiva. En declaracions de la portaveu municipal de Compromís de Mutxamel, Conxi Martínez: “És una vergonya que el Govern del Sr. Mazón no solucione de manera urgent la falta d’autobús a la Platja. Som molts les Mutxameleres i Mutxamelers i també Santjoaners que tenen necessitat d’una major connexió amb la platja per raons laborals. No sols necessitem l’autobús a l’estiu per anar a banyar-nos, també el necessitem a l’hivern per anar a treballar”.

La línia 31 d’autobús que té una freqüència de a cada hora durant l’estiu, a partir del 1 de setembre pràcticament desapareix no continuant donant servei a aquelles persones que el necessiten per tal d’anar a treballar. El portaveu de Compromís de Sant Joan ha continuat declarant: “La desaparició d’aquesta línia es produeix sense que els nostres alcaldes, també del PP, moguen un dit per tal de reclamar la continuïtat del servei. Moltes persones es queden sense altra alternativa que la d’utilitzar el cotxe, congestionant les carreteres i augmentant la pol·lució i el canvi climàtic. El govern del PP condemna a la nostra comarca, la segona amb més població del País Valencià, a no tenir connexions adequades i continuar desvertebrada i amb una alta densitat de trànsit”.

No sols la Generalitat ens ignora, també els nostres Alcaldes, Santiago Roman i Rafael Garcia no fan cap esforç per tal de solucionar aquest problema. En paraules de la portaveu de Compromís de Mutxamel: “Els nostres Alcaldes són una vergonya, ara ostenten el poder en les dos administracions, Generalitat i Ajuntament, i ara ja no tenen cap excusa. Exigim a l’alcalde de Mutxamel, el Sr. Rafael Garcia i a l’alcalde de Sant Joan, el Sr. Santiago Roman, que es planten al despatx del Conseller de transports i que no paren fins que ens porten una solució adequada i definitiva per a les nostres veïnes i veïns. Estar ben connectats amb la resta de la comarca és de vital importància per a moltes persones dels nostres pobles. L’economia, la qualitat de vida de les persones i la seva salut, és el que esta en joc, i el Partit Popular continua sense fer-nos cas”.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *