Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

El Campello LOCAL

La Plataforma Violeta organitza torns nocturs per informar i atendre davant la no presència del Punt Violeta en les Festes del Carme

Com que l’Ajuntament no ha gestionat un Punt Violeta durant les festes de la Mare de Déu del Carme, incomplint així un acord plenari i una promesa a la Plataforma Violeta, aquesta ha estat present durant les revetles nocturnes.

Amb l’objectiu de donar visibilitat i prevenir qualsevol tipus de violència sexista durant les festes, la Plataforma Violeta ha organitzat torns nocturns per informar, sensibilitzar i , en cas que hagués calgut, atendre i ajudar qualsevol dona davant d’una possible agressió masclista.

S’han repartit fullets amb els números de telèfon del Campello de la Policia Local: 965637099, de la Guàrdia Civil: 965630418, i de la Delegació del Govern contra la violència sexista: 016. També s’ha ofert informació sobre l’aplicació ALERTCOPS que permet enviar un senyal d’alerta a la policia amb la teva geolocalització.

Per la seva banda, l’Ajuntament a les revetles només ha aportat cartelleria on es barreja el missatge de prevenció de les agressions sexistes amb el de prevenció del consum d’alcohol i altres drogues. Des de la Plataforma Violeta no només considerem insuficient centrar l’acció en la cartelleria sinó que a més defensem que aquestes dues campanyes, tan necessàries, s’han d’abordar de manera independent. El consum d’alcohol i altres drogues en cap cas no pot explicar ni justificar les agressions masclistes. Unint les dues campanyes podem llançar un missatge molt equivocat que pot ser interpretat de manera incorrecta. També veiem necessària la presència als Punts Violeta d’una persona amb formació específica, amb la que el voluntariat puga col·laborar però en cap cas substituir.

Estem molt satisfetes de la nostra actuació ja que hem trobat molt bona acollida per part de la població tant jove com adulta. Però no per això deixem d’exigir a l’Ajuntament que complisca la seva obligació i es comprometa en la lluita contra la violència masclista, i que organitze Punts Violeta tant pel concert del 22 de juliol al Parc Central com per a la resta de celebracions de l’estiu .

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *