Somos L'Alacantí

El nuevo periódico de la comarca

COMERCIO DE SAN VICENTE

LOCAL Mutxamel

“L’equip de Compromís es un equip fort que barreja joventut i experiència, amb una llista igualitària”

A grans trets, ¿podries dir-nos qui és Conxi Martínez? (Breu currículum, trajectòria política, etc.)

56 anys, filla de santjoanera i mutxameler, casada i mare d’un xic i una xica. Som una família festera, forme part de la Comparsa Els Maseros des de l’any 1977 i actualment forme part de la directiva de la comparsa.

Mutxamel per a mi és el lloc ideal per a viure i formar part de la vida social i cultural del poble, aquí tinc les meues arrels, els meus amic i amigues. Em considere una persona propera i decidida.

Graduada en Educació Infantil,  tot i que vaig estudiar la carrera fa molt poc temps, he estat lligada a l’educació pública per diferents motius,  vaig ser presidenta de l’Ampa del col•legi públic Arbre Blanc en una etapa en  què el Partit Popular governava en la Generalitat i les carències en l’educació pública era molt notòria, Mutxamel tenia tres col•legis públics i cap institut. Els pares representats en el consell escolar municipal vam crear, amb els sindicats, la Plataforma per l’Educació Pública de Mutxamel, i no vam parar fins que a Mutxamel primer es construïra l’IES Mutxamel i posteriorment, el nou col•legi El Salvador i l’IES L’Allusser. Els pares i mares sempre estàvem al carrer reivindicant els drets que als nostres fills i filles se’ls negaven.

Quan va sorgir l’ocasió no vaig dubtar a formar part del Bloc. Per a mi la política són valors. Pense que totes i tots contribuïm a fer política des de la nostra pròpia activitat social i laboral, cadascú des del seu àmbit, i això pren encara més força en el món municipal, tan proper a la vida quotidiana de les persones. Al 2007 em vaig presentar per primera vegada a les eleccions municipals, però va ser al 2015  amb el meu company Lluís Pastor que entràrem a formar part de la corporació municipal, amb la intenció de treballar per a millorar les coses.  Fer política municipal  és estar al costat dels veïns i veïnes per a intentar millorar la seua vida, en qualsevol àmbit,

Com afrontes encapçalar la llista de Compromís per Mutxamel?

Amb ganes, força i molta il•lusió per a liderar el nostre projecte, per a construir el Mutxamel que volem. Prenc el relleu del meu company Lluís Pastor, hem treballat dos legislatures, colze a colze per a millorar el nostre poble, hem demostrat ser coherents, tenir un projecte de poble i voler el millor per als seus habitants.  Amb un programa realista i ambiciós per a la ciutadania mutxamelera, i una llista que suma els esforços de persones que duem anys  treballant per Mutxamel, però també de persones jóvens que se sumen al nostre compromís; serem capaços de liderar el canvi del govern municipal.

Et sents amb el suport del teu partit després de ser elegida alcaldable?

Clar que sí. A Mutxamel, el mètode elegit per a concórrer a les eleccions municipals va ser elaborant una llista de consens, llista en què els companys i les companyes em van donar tot el seu suport per a encapçalar-la i van manifestar la seua disposició a formar part i ser cara visible d’este projecte.

Qui conformen la llista electoral de Compromís per Mutxamel?

Som un equip fort que barreja joventut i experiència; hem fet una llista igualitària, amb dones i hòmens, preparades  i implicades en distints àmbits de la vida social i cultural de Mutxamel, que viuen en distints punts de la localitat, i coneixen de primera mà les necessitats  i carències del nostre poble, una llista de proximitat amb persones properes. Com Samuel Mesas, 29 anys, tècnic superior en Administració i Finances i component de la comparsa templaris; Sara Verdú, 32 anys, graduada en Educació Primària, i actual presidenta de la comparsa Pirates, tots dos components de la banda de música L’Aliança de Mutxamel; sense oblidar el suport i el treball de Lluís Pastor, que encara que no encapçala la llista continuarà  aportant tot el seu esforç i la seua experiència en este compromís amb la nostra ciutat.

Com valores el desenvolupament d’esta legislatura?¿Creus que hi ha aspectes que es van poder millorar o fer d’una altra manera? 

Esta legislatura ha estat marcada sens cap dubte per la pandèmia que hem patit, i cal remarcar la ràpida resposta de l’Ajuntament per ajudar els més necessitats i la unanimitat de tots el grups polítics per a ajudar a les persones i els sectors més afectats.

Una vegada anem tornant a la normalitat, doncs ens trobem amb un equip de govern format per PP i C’s poc resolutiu. Aprovà enviar a l’exili Enric Valor amb la imatge tan negativa que va donar al municipi; però altres projectes necessaris per a la ciutadania estan sense resoldre: duem anys esperant la insonorització del pavelló poliesportiu,  hi ha camins molt transitats completament a fosques, sense cap il•luminació; tenim voreres intransitables, on, si resulta perillós caminar per estes, imagina anar en cadira de rodes; el nou centre “del Matador” sense insonoritzar. O els ajorna “sine die”, per exemple el nou mercat municipal que ha suportat diversos retards i sembla que després de tres anys la inauguraran en vespres de campanya electoral.

¿Quines creus que són les principals necessitats del municipi de Mutxamel? ¿I les seus  fortaleses?

Sens cap dubte hem de redactar un Pla General d’Ordenació Urbana, instrument bàsic per a ordenar el nostre territori, és el document que hauria d’estar regulant els creixements, noves construccions, nous vials i espais que en un futur s’han de concretar al nostre terme municipal.  Per això és urgent la seua redacció. Perquè en una localitat el disseny del seu urbanisme està associat a tota la vida municipal.  I estructurar i organitzar la ciutat tenint en compte els objectius de desenvolupament sostenible que van aprovar fa poc. Així que hem d’apostar per una millora de la neteja urbana i de la recollida de residus. És prioritària una mobilitat verda  i és urgent construir vies per anar caminant i ciclovies que connecten totes les urbanitzacions amb el nucli urbà. Millorar també la connexió amb  Alacant i la Universitat, amb un transport públic eficaç i eficient; així com al Campello. I no podem oblidar la creació de llocs d’aparcament, si volem potenciar que les persones s’acosten al poble per a gaudir i consumir del xicotet comerç i els productes tipics de la nostra localitat.

Per un altre costat cal realitzar estudis de viabilitat per a construir noves instal•lacions esportives, som conscients de la importància que té per als nostres veïns una pràctica d’esport habitual i la necessitat que s’adquirisca este hàbit saludable des de la infància, per contribuir a una formació integral de l’individu.  És per això que considerem que la creació de noves infraestructures en diversos espais és fonamental per consolidar el desenvolupament i la cohesió de la nostra societat; entre les quals destaquem la construcció  del trinquet municipal Mutxamel, per a potenciar la pilota valenciana al nostre municipi.

L’Ajuntament ha d’acompanyar la ciutadania amb les seus demandes per a construir una ciutat més habitable i solidària. Per això hem d’ampliar l’oferta cultural i d’oci per  a l’adolescència, ja que es el grup d’edat que menys oferta té;   i també posar els mitjans per tindre accés a una vivenda digna.

Entre les fortaleses, destaquem que Mutxamel és el lloc ideal per a viure, les seues persones, lloc acollidor i integrador, el clima, la proximitat a tots els llocs: mar, muntanya, Alacant; una gastronomia amb  productes autòctons faves, tomates, pa, dolços; unes festes que aconseguixen la unió de milers de ciutadans; té un patrimoni cultural i històric en el centre de la que va ser l’Horta d’Alacant on podem gaudir de rutes per a fer senderisme, els camins d’aigua i els assuts.

¿Com serà el procés de confecció del seu programa electoral? ¿Ens podries avançar alguna cosa?

Hem de proposar un programa electoral realista i assumible a mitjan i llarg termini per aconseguir els objectius plantejats. La voluntat és que este programa electoral siga el reflex de les demandes dels veïns i veïnes la base d’un programa de govern que els done resposta. El nostre compromís és escoltar abans d’actuar perquè la gestió municipal la volem compartir amb tots i cada un dels veïns i veïnes . Tenim ja molt fet perquè Compromís per Mutxamel porta dos legislatures treballant pels veïns i veïnes, proposant i donant suport a projectes que  busquen el millor per al nostre poble i els seus habitants.

¿Per què creus que Compromís Mutxamel és un partit necessari en el govern municipal de Mutxamel?

Per a Compromís, els Ajuntaments són la primera institució, la més propera, a la que recorre en primera instància el ciutadà quan té algun problema, creiem fermament en els serveis públics de proximitat.

I hem d’estar i som necessaris perquè, com hem demostrat al llarg d’estes dos legislatures, posem com a centre del programa i del projecte a les persones, la millora de l’habitabilitat de les ciutats i de qui hi viuen; encarnem el valors de l’esquerra progressista, igualitaris, democràtics i ecologistes. Crec que hem estat al costat d’aquelles propostes bones per a totes i tots, no posant entrebancs per qüestions partidistes. 

Personalment crec que la gent valora el tracte i l’empatia del polític, per això cal implicar-se de ple. I nosaltres ho hem fet i ho farem. Un projecte de ciutat no pot deixar de costat la ciutadania.

DEJA UNA RESPUESTA

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *